Terug naar Maak HDR-foto's met Aurora HDR
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak HDR-foto's met Aurora HDR

Door Laura Grootaarts8 juli 2016 13:412 min. leestijd0

Het is een uitdaging om alle details in zowel de donkere als de lichte delen van een foto vast te houden. Als je de belichting afstelt op de donkere delen, dan worden de lichte delen veel te helder. Andersom worden de donkere delen zwart als je de belichting aanpast op de lichte delen. De fotografie heeft een oplossing voor dit probleem: de high-dynamic-range foto, ofwel HDR. Ook op je iPhone maak je dergelijke foto’s via de HDR-functie van de camera. Maar wat doe je als je een keer bent vergeten om HDR aan te zetten? Dan tover je een foto achteraf om in een HDR.

1. Aurora HDR

HDR foto's Mac - Aurora HDR

De testversie van Aurora HDR vind je op www.aurorahdr.com. Klik daar rechtsboven op ‘Try Free’, voer naam en e-mailadres in en je download begint.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Installeren

HDR foto's Mac - Aurora HDR

Pak het gedownloade zip-bestand uit en plaats Aurora HDR Pro in de map met programma’s. Verder heb je het programma niet nodig, daarom open je nu Foto’s.

3. Foto kiezen

HDR foto's Mac - Aurora HDR

Zoek een foto in je Foto-bibliotheek die je graag wilt omtoveren naar HDR. Het best werken landschapsopnames met weinig contrast. Open de foto en klik rechtsboven op ‘Bewerk’.

4. Extensie

HDR foto's Mac - Aurora HDR

In de balk rechts kies je onderaan ‘Extensies>Meer’. Een paneel van Systeemvoorkeuren komt tevoorschijn. Selecteer daarin ‘Foto’s’ en zet een vinkje voor ‘Aurora HDR Pro’.

5. Open extensie

HDR foto's Mac - Aurora HDR

Selecteer wederom ‘Extensies’. Nu kun je Aurora HDR Pro kiezen. Bevestig nog even dat je de demo-versie wilt gebruiken, dan wordt een nieuwe weergave geopend.

6. Toonwaardes

HDR foto's Mac - Aurora HDR

Met de drie schuifjes Highlights, Midtones en Shadows (rechts onder ‘Tone’) pas je de detailgraad van de lichte, gemiddelde en donkere delen in je foto aan.

7. HDR-look

HDR foto's Mac - Aurora HDR

De belangrijkste HDR-schuifjes staan onder ‘Structure’. Schroef hier ‘Clarity’ omhoog voor meer contrast in de middentonen. Met ‘Amount’ en ‘Boost’ zorg je voor de kenmerkende HDR-look.

8. Verzadiging

hdr-mac-aurora-8

De kleuren van HDR-foto’s zijn vaak oververzadigd. Scrol daarom omlaag naar het ‘Color’-paneel en schuif ‘Vibrance’ omhoog. Dit geeft de onverzadigde kleuren een boost.

9. Screenshot

HDR foto's Mac - Aurora HDR

In de testversie van Aurora HDR kun je foto’s niet opslaan, maar een screenshot mag. Vergroot het venster maximaal, druk op Cmd+Shift+4 en trek een kader om de foto. Vervolgens verschijnt die op je bureaublad.

Deze workshop komt uit iCreate 79.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar