Terug naar Haal meer uit de menubalk van de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Haal meer uit de menubalk van de Mac

Door Laura Grootaarts16 februari 2017 09:362 min. leestijd0

De menubalk boven aan het scherm van je Mac staat daar altijd maar wat te staan, met het Apple-logootje stevig links bovenin. Niet heel spannend, zou je denken. Maar met het menu kun je veel meer dan wat je op het eerste gezicht zou denken. Ken jij deze verborgen opties van de menubalk al?

Deze workshop komt uit iCreate 85.

1. Ontdek alle sneltoetsen

Menubalk

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met sneltoetsen werk je efficiënter. Maar welke combinaties zijn er allemaal? Je ontdekt ze bij het uitklappen van menu’s, rechts naast de menu-items. Onthoud ze allemaal … of doe een poging!

2. Extra opties dankzij Alt

Menubalk

Open een menu en druk op Alt. Je ziet nu dat sommige menu-items veranderen. Hier zie je ‘Over deze Mac’ in ‘Systeeminformatie’ veranderen. Alt-klik geeft ook een extra dimensie aan de iconen rechtsboven.

3. Siri op de Mac

Menubalk

Sinds kort heeft ook spraakassistent Siri de weg naar de Mac weten te vinden. Hij zit verstopt achter het veelkleurige icoon rechtsboven. Klik erop en vraag hem de hemd van het lijf.

4. Krijg hulp

Menubalk

Waar zat die ene functie ook alweer? Typ een zoekwoord in het Help-menu en je wordt direct naar de juiste menu-optie geloodst, of naar een helponderwerp met een uitgebreidere instructie.

5. Bepaal zelf je menu

Menubalk

Open Systeemvoorkeuren en typ rechtsboven in het zoekvenster ‘Menu’ voor een lijst met items. Op deze manier kun je van veel zaken aangeven of ze al dan niet in de menubalk getoond moeten worden.

6. Geluid

Menubalk

Selecteer bij de vorige stap ‘Volume in menubalk tonen’ en de volumeknop verschijnt rechtsboven. Alt-klik op dit luidsprekertje om supersnel in- en uitvoerapparaten voor je audio te kiezen.

7. Verschuif de iconen

Menubalk

De iconen rechtsboven liever in een andere volgorde? Houd Cmd vast en klik op het icoon dat je wilt verplaatsen. Het wordt nu lichtgrijs; versleep het naar de juiste plek. Of sleep het uit de menubalk: weg ermee!

8. Verander de kleur van het menu

Menubalk

Via ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen’ verander je het uiterlijk van de menu’s. De kleur van gehighlighte menu-items kan grijs zijn of antraciet. Of vink aan dat de menu’s een donkere look moeten hebben.

9. Toegankelijkheid

Menubalk

Een helderder menu? Open in Systeemvoorkeuren ‘Toegankelijkheid’ en kies links ‘Beeldscherm’. Zet een vinkje voor ‘Verhoog contrast’ (‘Verminder doorzichtigheid’ wordt automatisch aangevinkt).

Meer van dit soort workshops lezen? Koop dan iCreate 85 in de winkel of online.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar