Terug naar Glitterpenselen in Elements
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Glitterpenselen in Elements

Door Redactie iCreate16 oktober 2010 11:593 min. leestijd0

In deze workshop laten we zien hoe je in Photshop Elements penselen kunt laten glitteren en glanzen. Hiermee kun je een feeëriek tintje aan je foto’s geven.

Een beetje glitter en glamour kan het leven een stuk leuker maken. Laat Photoshop Elements je daarom een handje helpen bij het maken van je eigen glitterpenselen. In deze workshop leer je hoe eenvoudig het is om het standaard harde, ronde penseel van Photoshop Elements aan te passen tot je persoonlijk glitterpenseel. Ook laten we zien hoe je met een slimme belichtingstechniek het penseel extra kunt laten schitteren. Zo geef je in een handomdraai een prachtig magisch tintje aan een doodgewone afbeelding.

De instellingen van het Penseel die aan bod komen in deze workshop zijn onder meer de Jitter-kleurtoon, Spreiding en Tussenruimte. Hiermee stel je de basisvorm van het penseel in. Vervolgens
is het een kwestie van de juiste kleuren kiezen, nauwkeurig plaatsen en overvloeien, tot je tevreden bent over het resultaat.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In deze workshop hebben we het glitterpenseel gebruikt op een normale foto en zijn we voor een sprookjesachtig resultaat gegaan, maar je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt. Glitterpenselen werken uitstekend binnen het fantasy-genre, maar je kunt er ook geweldige teksteffecten of een indrukwekkende achtergrond mee ontwerpen. Het is een zeer veelzijdig penseel dat je keer op keer kunt gebruiken, op alle mogelijk foto’s en afbeeldingen. Zorg dat je je nieuwe penseel altijd bij de hand hebt en je zult versteld staan van het resultaat. Een vleugje magie doet werkelijk wonderen…

1: Het basispenseel
Open de bronafbeelding van de cd en maak een nieuwe laag aan (via ‘Layer>New>Layer’). Selecteer dan de ‘Brush Tool’ uit het palet en kies ‘Hard Round 3 pixels’, linksboven in je venster.


2: Penseelinstellingen
Allereerst gaan we de basisinstellingen aanpassen. Klik op het penseel-icoon midden boven en zet ‘Hue Jitter’ en ‘Scatter’ op 100% en verhoog ‘Spacing’ naar 750%.


3: Kleur en richting
Klik onderaan in het gereedschappenpalet op ‘Set foreground color’ en kies een zachtgele tint. Doe hetzelfde met de achtergrondkleur. Zoom in op de mond van het model en voeg de eerste streken toe.


4: Vergroten
De volgende stap bestaat uit het vergroten van de ‘Brush Tool’ tot ongeveer 14 pixels. Herhaal nu stap 3 en breng de grotere glitters aan over de kleine glitters.


5: Meer glitter
Herhaal stap 3 en 4 tot je tevreden bent met de compositie. Verklein en vergroot het penseel met de toetsen ‘[‘ en ‘]’ en let goed op de richting en vloeiing van de glitters.


6: Glans toevoegen
Heb je alle glitters aangebracht, dan kun je ze laten sprankelen. Dupliceer de laag met glitters (‘Ctrl-klik op Layer 1>Duplicate’) en ga naar het effectenpalet. Kies het icoon ‘Layer Styles’ en selecteer ‘Outer Glows’.


7: Glans toevoegen (2)
Je kunt nu verschillende opties uitproberen, maar het mooiste effect krijg je waarschijnlijk met ‘ Simple’. Zet ‘Opacity’ in het ‘Layers’-paneel op 40% en kies ‘Screen’ in het menu links daarvan.


8: Windvlaag
Wil je meer detail aanbrengen? Breng dan met een rond penseel (wit) enkele windvlagen aan. Kies een penseel van ongeveer 100 pixels en zet ‘Opacity’ niet hoger dan 20%.


9: Meer diepte
Voor een perfecte afwerking kun je ten slotte nog wat diepte toevoegen. Schilder daarvoor eerst in de verte nog wat glitters en kies vervolgens de ‘Blur Tool’. Zo kun je de glitters een beetje vervagen.


De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar