Terug naar Gezichten en Plaatsen in iPhoto
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Gezichten en Plaatsen in iPhoto

Door Redactie iCreate20 maart 2010 14:523 min. leestijd0

Ontdek hoe je vakantiefoto’s makkelijk kunt organiseren met de nieuwe functies van iPhoto ‘09.

Gezichten’ en ‘Plaatsen’ zijn twee hele mooie nieuwe functies in iPhoto ‘09 waarmee je foto’s kunt sorteren op plaats of persoon. Dat kan dankzij twee nieuwe mogelijkheden van de software: gezichtsherkenning en gpsondersteuning. In deze workshop laten we je de mogelijkheden zien terwijl we onze verzameling vakantiefoto’s organiseren. Aangezien er nog niet zo heel veel camera’s met gps-functie in omloop zijn, gaan we er maar van uit dat jij er ook nog geen hebt. Gelukkig kun je in iPhoto ook handmatig de locatie van foto’s instellen. Dit kan een redelijk vervelend klusje worden als je voor iedere foto de exacte locatie op straatniveau moet bepalen. Dat is zeker niet nodig: je kunt ook meerdere foto’s selecteren en vervolgens een hele stad als ‘Plaats’ bepalen. Dat scheelt een hoop gedoe. Aan het einde van deze tutorial weet iPhoto precies wie je waar hebt gefotografeerd. Met die informatie kun je vervolgens weer kalenders, familiealbums, diavoorstellingen en ansichtkaartjes maken. Reuze handig, toch?

1: Herkennen
Begin eerst met het invoeren van een aantal namen. Selecteer een foto, klik op ‘Naam’ en vertel iPhoto wie die persoon is. Doe dit bij verschillende mensen en controleer alvast een paar herkende gezichten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2: Rangschikken
Als iPhoto een gezicht niet herkent, kun je die persoon zelf een naam geven via de optie ‘Voeg ontbrekend gezicht toe’. Daarmee maak je een extra gezichtsveld aan dat je kunt afstellen en benoemen.


3: Verfijnen
Kies bij ‘Gezichten’ een persoon en klik op ‘Bevestig naam’. Nu zie je onder de foto’s van die persoon de gezichten die iPhoto denkt te herkennen. Klik eenmaal voor bevestigen en tweemaal om af te wijzen.


4: Plaatsen
Nu gaan we iPhoto vertellen waar deze foto’s genomen zijn. Selecteer één of meerdere foto’s en druk op het informatie-knopje, rechtsonder in de foto.


5: Fotolocaties
Klik op ‘Voer fotolocatie in’ en voer de plek (dorp, stad of land) in waar deze foto is genomen. Grote steden herkent iPhoto meestal wel. iPhoto onthoudt ook locaties die je al eerder hebt ingevoerd.


6: Nieuwe locatie
Wil je de fotolocatie echter zo precies mogelijk invoeren, of is de foto gemaakt op een plek die iPhoto nog niet kent, klik dan op de optie ‘Nieuwe plaats’. Voer nu een ‘Google-zoekactie’ uit naar de plek die je zoekt.


7: Gebied bepalen
Bij sommige foto’s moet je de plek handmatig bepalen. Zoek dan de regio op en zet de blauwe punaise op de exacte locatie. Je kunt de cirkel die het gebied aangeeft nog vergroten en verkleinen.


8: Bekijken
Via ‘Plaatsen’ zie je nu een kaart waarop alle ‘Fotolocaties’ staan aangegeven. Dubbelklik op een punaise om in te zoomen. Klik op het pijltje boven de punaise om de foto’s voor die locatie te bekijken.


9: Een andere blik
De kaart is te bekijken in drie stijlen: ‘Terrein’ (atlaskaart), ‘Satelliet’ (satellietbeeld) en Hybride (satellietbeeld met wegen). Naast de kaartweergave is er een lijstweergave waarmee je snel foto’s kunt opzoeken.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar