Terug naar Gebruik Night Shift op je Mac met f.lux
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Gebruik Night Shift op je Mac met f.lux

Door Sven Lamers2 juni 2016 13:543 min. leestijd0

Iedereen is inmiddels gewend aan Night Shift op de iPhone en iPad. Deze functie filtert het blauwe licht uit het scherm en dat zorgt ervoor dat je beter slaapt. Night Shift is er nog niet voor de Mac, maar het programma f.lux vult dit hiaat. Na de installatie van dit gratis programma wordt de hoeveelheid blauw die je scherm uitstraalt, aangepast aan de tijd van de dag. Wij leggen je uit hoe het werkt.

1. Download f.lux

f.lux voor Mac

Ga naar justgetflux.com en klik op de blauwe button met ‘Download f.lux’. Vervolgens vind je een zip-bestand in je Downloads-map – dubbelklik erop om het uit te pakken. Plaats f.lux in de map Programma’s en voer het uit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Je locatie

f.lux voor Mac

F.lux probeert meteen om je locatie te achterhalen. Klopt de locatie niet? Klik dan op ‘Cancel’ en voer zelf een stad of postcode in, kies ‘Search’ en bevestig je locatie met een klik op ‘Confirm’.

3. Hoe laat sta je op?

f.lux voor Mac

Nadat je locatie ingesteld is, kies je boven dat menu de tijd waarop je normaliter opstaat. Als je bent opgestaan wil je namelijk juist wél blauw licht zien om wakker te worden.

4. Gebruik voorinstellingen

f.lux voor Mac

In de rechterbovenhoek van f.lux vind je een menu met een aantal voorinstellingen. Wil je de kleuren niet zelf aanpassen, gebruik dan deze kant-en-klare instellingen.

5. Avondkleur

f.lux voor Mac

F.lux maakt de kleurtemperatuur van je scherm automatisch warmer als de avond nadert. Dit kun je handmatig aanpassen door eerst de tab ‘Sunset’ te kiezen en dan de schuifregelaar te verplaatsen.

6. Nachtkleur

f.lux voor Mac

De volgende stap is om het blauwe licht compleet weg te halen vlak voordat je naar bed gaat en wilt slapen. Klik op ‘Bedtime’ en versleep de regelaar naar links.

7. Installatie voltooien

f.lux voor Mac

Als je alles naar wens hebt ingesteld, klik je op ‘Done’. Vervolgens zal f.lux stilletjes in de menubalk zijn werk blijven doen. Het programma start ook automatisch met je Mac op.

8. Extra opties

f.lux voor Mac

Via het icoontje in de menubalk heb je overigens nog extra opties. Stel in dat je in het weekend wilt uitslapen of standaard een uur eerder naar bed wilt. F.lux past zijn gedrag hierop aan.

9. Kleureffecten

f.lux voor Mac

Het icoontje herbergt ook kleureffecten. Voor fotografen is de ‘Darkroom’ handig. Hiermee kun je je Mac ook in een doka gebruiken zonder per ongeluk de films te belichten.

Deze f.lux workshop is afkomstig uit iCreate 78. Op zoek naar nog meer handige Apple-tips en trucs? Koop het magazine dan nu in in onze webshop.

iCreate 78

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

Praat mee!

avatar