Terug naar iOS 10: gebruik Facebook en Twitter overal bij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 10: gebruik Facebook en Twitter overal bij

Door Redactie iCreate18 december 2016 09:022 min. leestijd0

Apple heeft ervoor gezorgd dat je in iOS nog sneller toegang hebt tot Facebook en Twitter. Allebei zijn  volledig geïntegreerd in het besturingssysteem. Als je deze workshop hebt afgerond, heb je vanuit verschillende apps rechtstreeks toegang tot de twee diensten. Je hoeft de officiële apps voortaan dus niet meer te openen om een foto op je profiel te plaatsen of een link vanuit je webbrowser te delen. Net zo handig is dat je vanuit apps als Foto’s en Safari rechtstreeks op social media kunt posten. In de volgende 6 stappen gaan we de integratie van Facebook en Twitter instellen.

1. Ga naar instellingen

gebruik-facebook-twitter-ios-10-stap1In de app Instellingen vind je zowel Facebook als Twitter. Tik op beide en kies desgewenst ‘Installeer’ als je de apps op je iPad wilt hebben. Dit is echter niet per se nodig voor de integratie. Daarvoor vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in.

2. Importeren van je social media

gebruik-facebook-twitter-ios-10-stap2Facebook kun je rechtstreeks integreren in Contacten en Agenda. Zet de schuifjes achter beide apps aan als je je Facebook-vrienden en evenementen in beide apps wilt opslaan.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

3. Contact-foto’s

gebruik-facebook-twitter-ios-10-stap3Onder aan de Facebook-voorkeuren staat nog een leuke functie: ‘Werk alle contacten bij’. Tik hierop en de profielfoto’s van je contacten worden in de app Contacten gezet.

4. Meerdere accounts

gebruik-facebook-twitter-ios-10-stap4De Facebook-app kun je slechts koppelen aan één account, bij Twitter kun je zo veel accounts toevoegen als je zelf wilt. Tik telkens op ‘Voeg account toe’.

5. Delen

gebruik-facebook-twitter-ios-10-stap5Eenmaal ingesteld, kun je vanuit vele apps rechtstreeks posten via de deelknop; het vierkantje met het pijltje. Open bijvoorbeeld een foto, tik op de knop en je ziet Twitter en Facebook als optie.

6. Typen en plaatsen

gebruik-facebook-twitter-ios-10-stap6Kies je medium, geef je foto (in dit geval) een bijschrift, bepaal welke informatie je er nog meer aan toe wilt voegen en tik op ‘Plaats’. Je bericht wordt nu sociaal gedeeld.

Meer tips, workshops en reviews? Haal dan de onderstaande iCreate special!

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar