Terug naar 3 games die je kunt spelen zonder je iPhone te ontgrendelen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

3 games die je kunt spelen zonder je iPhone te ontgrendelen

Door Laura Grootaarts21 april 2016 14:243 min. leestijd0

Het was begin deze week in het nieuws: gemiddeld ontgrendelen we onze iPhone zo’n 80 keer per dag. Maar we zijn dagelijks nog veel vaker bezig met onze iPhone, want voor veel functies hoef je de telefoon niet eens te ontgrendelen. Berichten, mailtjes en appjes check je al direct op het vergrendelscherm, daar komt geen Touch ID of toegangscode aan te pas. Maar wist je dat er ook games zijn die je op je iPhone kunt spelen zonder dat je daarvoor de boel hoeft te ontgrendelen?

Speel games direct vanuit het Berichtencentrum

De games waarover we het hebben zijn beschikbaar als widget in het Berichtencentrum. Download eerst games die op deze manier speelbaar zijn – wij noemen er zo direct een paar ter inspiratie. Daarna open je vanuit de App Store het Berichtencentum door van bovenaf over het scherm naar beneden te schuiven. Je vers geïnstalleerde game is dan nog niet direct zichtbaar. Daarvoor moet je eerst het volgende doen:

  1. Tik in het Berichtencentrum op ‘1 nieuwe widget beschikbaar’.
  2. Zoek je nieuwe game in de lijst onder ‘Niet inbegrepen’. Er staat een blauwe stip voor.
  3. Tik op het plusje dat voor de game staat en tik daarna rechtsboven op ‘Gereed’.

Vanaf nu kun je de game spelen vanuit het Berichtencentrum. 80 keer per dag je telefoon ontgrendelen? Nee joh, zo verslaafd ben je niet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hieronder staan drie games die je op deze manier kunt spelen. Zoek in de App Store op ‘widget’ om er nog meer te vinden.

1. Steve – The Jumping Dinosaur Widget Game

Steve

Steve is een dinosaurus (van het type ‘tyranno’, aan zijn korte voorpootjes te zien) en hij leeft in je notificatiecentrum. Tenminste, als jij hem met de juiste timing over diverse obstakels heen laat springen. Anders is het snel gedaan met onze pixelige vriend. Steve is gratis te downloaden in de App Store.

2. Overglide – Widget Game

Overglide

In Overglide loods je een papieren vliegtuigje door de lucht, zorg ervoor dat het zich niet te pletter vliegt tegen de balken die opdoemen in de lucht. Het doet denken aan Flappy Bird. De bediening van het vliegtuigje is behoorlijk pittig, de eerste keren denk je waarschijnlijk dat de widget niet werkt. Overglide is voo 99 cent te downloaden in de App Store.

3. 2048

2048

De App Store staat vol met varianten van het 2048-spelletje, en deze duikt dus zomaar op in het Berichtencentrum. Laat blokjes met hetzelfde cijfer erin tegen elkaar botsen, dan worden ze bij elkaar opgeteld. Doel is dat je uiteindelijk het getal 2048 bereikt, wat lastiger is dan gedacht want het veld raakt steeds voller met blokjes. 2048 is tijdelijk gratis te downloaden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar