Terug naar 6 geheime functies van Safari in het ontwikkelaarsmenu
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

6 geheime functies van Safari in het ontwikkelaarsmenu

Door Sven Lamers16 juni 2015 10:392 min. leestijd0

Safari is niet alleen heel snel en slim geïntegreerd met OS X, maar kent nog meer coole trucs die normaal verborgen zijn. Met een paar klikken schakel je het Ontwikkel-menu in en krijg je een hoop extra functies. Wij bespreken de zes handigste.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 68.

Voordat je begint, moet je eerst de Ontwikkel-functies activeren. Open daarvoor Safari, kies in de menubalk ‘Safari>Voorkeuren’ en ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’. Zet een vinkje voor de optie ‘Toon Ontwikkel-menu in menubalk’ en het menu verschijnt onmiddelijk.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Webinfovenster en bronbestanden

Webinfovenster SafariDe krachtigste mogelijkheid van het Ontwikkel-menu is het zogeheten Webinfovenster. Open een website en kies in de menubalk voor ‘Ontwikkel>Toon webinfovenster’. Onderaan in het Safari-venster verschijnt een nieuwe balk, geopend op het tabblad ‘Bronbestanden’. In het mapje ‘Afbeeldingen’ vind je bijvoorbeeld al het beeldmateriaal van de website.


2. Console

Console SafariWerkt een website niet naar behoren? Ga dan naar ‘Console’ en laat alleen ‘Waarschuwingen’ of ‘Fouten’ weergeven. Misschien kom je erachter dat een extensie de boosdoener is en kun je die uitschakelen.


3. Leeg caches

Leeg cache SafariSoms kun je problemen in Safari ook oplossen door de cache van je browser leeg te maken. Dat doe je in het menu ‘Ontwikkel’ met een klik op ‘Leeg caches’.

4. Broncode

Broncode websites SafariBenieuwd hoe de code van een website eruitziet? Klik dan op ‘Toon paginabron’ in het Ontwikkelmenu. Soms kun je hier het adres van een film op een site vinden, zodat je die kunt downloaden.


5. Mobiele site of andere browser

Gebruikersagent SafariHet kan handig zijn om de iOS-variant van een website op te vragen, bijvoorbeeld als je geen Flash geïnstalleerd hebt. Ga naar ‘Ontwikkel>Gebruikersagent’ en kies Safari voor iPad of iPhone. Safari kan zich ook voordoen als een andere browser, zoals Chrome of Firefox.


6. Afbeeldingen uitschakelen

Afbeeldingen uitschakelen SafariAls je tijdelijk via de persoonlijke hotspot van je iPhone online gaat, is het nuttig om te voorkomen dat Safari afbeeldingen downloadt. Gebruik hiervoor de optie ‘Ontwikkel>Schakel afbeeldingen uit’.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar