Terug naar Foto's retoucheren met iPhoto
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Foto's retoucheren met iPhoto

Door Redactie iCreate22 mei 2010 09:592 min. leestijd0

iPhoto ’09 herkent en corrigeert automatisch rode ogen, maar voor loopneuzen, puistjes, stofjes en andere schoonheidsfoutjes moet je zelf aan de slag.

Valerie zette een leuke foto van zichzelf op Hyves en kreeg prompt van Luke commentaar over ‘die snottebel onder haar neus’. Niks snottebel, het waren gewoon een paar tot neushoogte opdwarrelende confettisnippers, dus Valerie baalt. Net als trouwens Elvira van die rare knobbel in haar mondhoek. En zie je die UFO’s op onze strandfoto? UFO’s ? Nee, dat zijn gewoon stofjes op de sensor of vuiltjes op de lens, die als lelijke vlekjes op je foto’s verschijnen.

1: Selecteer een foto
Start iPhoto en selecteer in Gebeurtenissen, Foto’s, Gezichten of Plaatsen een foto met een onvolkomenheid die je wilt verwijderen. Klik op de knop ‘Bewerk’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2: Penseelgrootte
Klik nu op de knop ‘Retoucheer’. Er verschijnt een balk waarin je de grootte van het retoucheerpenseel kunt aanpassen. Sleep de penseelcursor op de vlek en klik hem weg.


3: Precisie-editor
Voor meer visuele controle bij het retoucheren kun je inzoomen met de zoomschuif rechtsonder. Gaat het retoucheren fout, druk dan op Cmd+Z om een stap ongedaan te maken.


4: Bewerkingspunt
Onvolkomenheden zijn soms te groot of te lastig om te verwijderen. In dat geval kun je er ook voorzichtig overheen slepen. Stelt het resultaat teleur, kies dan ‘Foto’s>Herstel vorige’.


5: Haal restanten weg
Om gemiste onvolkomenheden of achtergebleven stukjes te verwijderen, klik je rondom het gebied van de verwijderde onvolkomenheid. Daarmee worden ze alsnog opgeruimd.


6: Voorvertoning
Druk de Shift-toets in en je kunt de situatie voor en na je ingreep vergelijken. Je kunt natuurlijk ook van tevoren met Cmd+D of via ‘Foto’s>Dupliceer’ een duplicaat van de foto maken.


7: Automatisch
Selecteer een foto waarin meerdere personen rode ogen hebben. Klik op ‘Bewerk’ en activeer ‘Rode ogen’. Klik op de knop ‘Autom.’ De ogen op de foto moeten er nu normaal uitzien.


8: Verwijder zelf rode ogen
Zoom zo ver mogelijk in als je zelf rode ogen uit een foto wilt verwijderen. Maak het rode-ogenpenseel vervolgens zo groot dat de pupil geheel bedekt wordt.


9: Stip ze weg
Heeft het penseel de juiste grootte? Klik dan op de rode pupil en vervolgens op ‘Gereed’. Als de resultaten tegenvallen, kies je weer ‘Foto’s>Herstel vorige’ (of ‘Terug naar origineel’).

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar