Terug naar 3 nieuwe mogelijkheden van Foto's in macOS Sierra
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

3 nieuwe mogelijkheden van Foto's in macOS Sierra

Door Sven Lamers16 november 2016 13:083 min. leestijd

Foto’s heeft een hoop kleine verbeteringen ondergaan met de komst van macOS Sierra. In dit artikel laten we je de drie leukste nieuwe opties zien.. We beginnen met het herontdekken van oude foto’s met Aandenkens, vervolgens behandelen we de nieuwe slimme zoekfunctie en tot slot laten we zien hoe je foto’s zoekt op locatie.

1. Aandenkens

De automatische filmpjes van de Foto’s-app in iOS 10 mogen dan ontbreken, toch biedt de functie Aandenkens op de Mac genoeg meerwaarde om er zo nu en dan langs te wippen en herinneringen op te halen. Het doel van Aandenkens is simpel, namelijk:  je oude foto’s herontdekken.

1. Verzameling foto’s

aandenkens Foto'sKlik in de navigatiekolom links op ‘Aandenkens’. Je ziet dat er wat verzamelingen voor je zijn klaargezet, bijvoorbeeld met foto’s van het afgelopen jaar, of van dezelfde dag in een ander jaar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Aandenkens openen

aandenkens Foto's 2Dubbelklik op een tegel om het aandenken te openen. Foto’s zoekt zelf foto’s bij elkaar en bepaalt welke het belangrijkst zijn. Om ze allemaal te bekijken, klik je op ‘Toon alles’.

3. Meer opties?

aandenkens Foto's 3
In dit overzicht kun je verder niets met de foto’s – de filmpjes van iOS ontbreken. De diavoorstellingen komen in de buurt, maar zijn toch iets minder leuk. Dan maar wachten op de volgende macOS.

2. De slimme zoekfunctie

Wat Google kan, kan Apple nog beter – met behoud van je privacy! Je vond je foto’s nog nooit zo snel terug als de nieuwe zoekfunctie in Sierra.

1. Zoeken

zoeken Foto's 1Rechtsboven in Foto’s vind je de zoekbalk. Typ hier de naam van een plaats, persoon, album, diavoorstelling of alles wat je in Foto’s hebt verzameld en de resultaten worden direct getoond.

2. Slim

zoeken Foto's 2De zoekfunctie is bijzonder slim en herkent objecten. Typ algemene zoekwoorden als auto, bos, dieren, gebouwen, blauwe lucht, groep mensen, noem maar op, en Foto’s filtert ze uit je bibliotheek.

3. Bekijken

zoeken Foto's 3Klik op een van de zoekresultaten en je ziet alle foto’s met dat onderwerp. Dankzij deze zoekfunctie hoef je nooit meer lang te zoeken naar die ene foto in die enorme bibliotheek.

3. Navigeren op de kaart

Je zoekt de vakantiefoto’s van Italië. Maar in welk jaar was die vakantie ook alweer? Zoek de foto’s gewoon op de wereldkaart!

1. Plaatsen

zoeken op locaties Foto's 1Klik in de Navigatiebalk op Plaatsen en je ziet de kaart met daarop miniaturen met de foto’s die op die locatie zijn gemaakt. Klik op een miniatuur om de foto’s te bekijken.

2. Zoomen

Zoeken op locatie in Foto'sHoud Shift ingedrukt en scrol omhoog of omlaag, of gebruik de plus en min rechtsonder, om in of uit te zoomen. Hoe verder je inzoomt, hoe preciezer de foto’s gelokaliseerd worden.

3. In Aandenkens

Zoeken op locaties in Foto'sDe kaart zie je ook bij je Aandenkens. Scrol naar beneden en je ziet de foto’s uit je aandenken op de kaart. Dubbelklik voor een grote weergave, via ‘Toon foto’s in de buurt’ bekijk je meerdere foto’s.

Meer weten over macOS Sierra?

Deze handige tips zijn afkomstig uit iCreate 82. In deze uitgave komen nog veel meer nieuwe functies van macOS Sierra aan bod. Haal nu de nieuwe editie van iCreate Magazine in de webshop!

iCreate 82

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »