Terug naar Foto's in een iPhoto-diavoorstelling
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Foto's in een iPhoto-diavoorstelling

Door Jelle Mol19 augustus 2014 09:513 min. leestijd0

Terug van vakantie? Dan heb je ongetwijfeld weer een hele berg vakantiefoto’s klaarstaan voor vrienden en familie. In iPhoto zet je je foto’s heel gemakkelijk in een mooie diavoorstelling, voorzien van animaties en muziek. Hiermee laat je je hele vakantie in vogelvlucht zien.

Deze workshop verscheen eerder in iCreate 60.

iPhoto diavoorstelling foto's organiseren1 Organiseren van foto’s

Zet allereerst je vakantiefoto’s op je Mac en vergeet niet om de plaats waar de foto genomen is toe te voegen aan de foto. Die gegevens hebben we namelijk straks nog nodig. Foto’s die gemaakt zijn met een iPhone of met nieuwere digitale camera’s beschikken standaard al over locatiegegevens.


 

iPhoto diavoorstelling foto's selecteren2 Foto’s kiezen voor de diavoorstelling

Zoek nu alle foto’s uit die je in de diavoorstelling wilt gebruiken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de foto’s te beoordelen en daarna te sorteren op beoordeling. Een andere manier is om via Plaatsen een selectie te maken.


 

iPhoto diavoorstelling maken3 Maak een diavoorstelling

Selecteer vervolgens alle foto’s voor de diavoorstelling, klik op ‘Deel’ en selecteer in het uitklapmenu onder ‘Maak aan’ de optie ‘Voorstelling’.

iPhoto diavoorstelling thema instellen4 Thema instellen

Nu bouwt iPhoto automatisch een diavoorstelling van de geselecteerde foto’s. Klik rechtsonder op ‘Thema’s en kies het thema ‘Plaatsen’. Met de knop ‘Instellingen’ kun je ook zaken zoals de beeldverhouding instellen.


 

iPhoto diavoorstelling plaatsen5 Plaatsen in de voorstelling

Het leuke van het thema ‘Plaatsen’ is dat iPhoto een diavoorstelling maakt die een geanimeerde kaart heeft op basis van de gps-metadata van de foto’s. Daarom is het van belang om de plaats waar de foto is genomen toe te voegen.


 

iPhoto diavoorstelling dia's aanpassen6 Dia’s aanpassen

Klik op een dia in de balk bovenin en versleep hem om de volgorde van de foto’s in de diavoorstelling aan te passen. Klik op de zwarte dia’s met een T om de teksten aan te passen. Standaard staat hier de naam van de plaats, maar je kunt er zelf iets anders invullen.

iPhoto diavoorstelling muziek toevoegen7 Muziek toevoegen

Klik rechtsonderin op ‘Muziek’ om de muziekinstellingen te openen. Hier kun je de achtergrondmuziek uitzoeken. Naast de themamuziek kun je ook muziek uit je iTunes-bibliotheek gebruiken.


 

iPhoto diavoorstelling afspeellijst muziek8 Afspeellijst van muziek maken

Vink onder aan het pop-upvenster de optie ‘Aangepaste afspeellijst door diavoorstelling’ aan om een afspeellijst met verschillende liedjes te maken. Sleep de nummers simpelweg naar het onderste venster om ze toe te voegen.


 

iPhoto diavoorstelling kijken of delen9 Diavoorstelling kijken of delen

Ben je helemaal tevreden? Druk dan op ‘Speel af’ om de diavoorstelling te bekijken of klik op ‘Exporteer’ om een filmpje te maken dat je in iTunes kunt zetten. Als je een Apple TV hebt, dan kun je de diavoorstelling rechtstreeks vanuit je iPhoto-bibliotheek op je televisie laten zien.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar