Terug naar Foto's bewerken op iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Foto's bewerken op iPad

Door Jelle Mol4 november 2014 11:332 min. leestijd0

Om je foto’s op de iPad te bewerken, heb je geen extra app nodig. Dat kan rechtstreeks vanuit de Foto’s-app. Die bewerkingssoftware zal geen grote fotograaf van je maken noch kunstwerken van je foto’s, maar je kunt de foto’s die je met je iPad hebt gemaakt of die je erheen hebt gekopieerd, wel verbeteren. Foto’s draaien of bijsnijden, kleurdiepte, helderheid en het contrast aanpassen of rode ogen verwijderen: het kan allemaal op je iPad.

Deze en vele andere workshops voor de iPad en iOS 8 vind je in iPad voor Beginners 2015.

1 Foto wijzigen

Foto's bewerken iPad

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Start de app Foto’s vanuit je beginscherm, kies onderaan het tabblad ‘Foto’s’ en tik op de foto die je wilt aanpassen. Tik vervolgens boven aan het scherm op ‘Wijzig’.


2 Verbeter je foto automatisch

Verbeter foto's automatisch

Onder aan het scherm verschijnt een knoppenbalk. Tik op de toverstaf en kijk toe terwijl de software de afbeelding automatisch verbetert. Tik er nog een keer op om het effect uit te zetten of tik op ‘Gereed’.


3 Kleur en licht aanpassen

Kleur licht aanpassen iPad

Tik op de knop met een draairegelaar om je foto handmatig te verbeteren. Hiermee pas je nauwkeurig belichting en kleur aan. Tik op de drie lijntjes voor nog meer opties, zoals helderheid, contrast, zwartpunt en kleurzweem. Tevreden met de aanpassingen? Tik dan op ‘Gereed’.

4 Rode ogen verwijderen

Rode ogen verwijderen iPad

Als je een foto bewerkt waarbij de flits is gebruikt (bijvoorbeeld op de iPhone), dan kun je de rode ogen corrigeren. Tik op de knop met een oog en vervolgens op de ogen van de personen (of dieren) om het rood weg te halen waar het nodig is. Tik wederom op ‘Gereed’ om het af te sluiten.


5 Foto’s bijsnijden en roteren op iPad

Foto's bijsnijden roteren iPad

Tik op de knop met het vierkant. Trek een vierkant om een uitsnede te maken. Met de knop links kun je de foto telkens een kwartslag draaien. Gebruik de schijf met graden om preciezer te draaien. Met de knop rechts kun je kiezen uit vaste beeldverhoudingen, zoals vierkant of 2:3.


6 Wijzigingen terugdraaien

Wijzigingen terugdraaien iPad

Als je iets fout hebt gedaan tijdens het wijzigen, tik je op ‘Annuleer’ . Als een foto eenmaal bewerkt is, kun je nog steeds terug naar het origineel door op de rode knop ‘Herstel’ te tikken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar