Terug naar Foto’s beoordelen en ordenen met iPhoto
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Foto’s beoordelen en ordenen met iPhoto

Door Redactie iCreate29 januari 2011 10:373 min. leestijd2

Je leukste foto’s voor de dag toveren is eenvoudiger dan je denkt. Hier lees je hoe je de prachtige plaatjes van de karige kiekjes kunt scheiden.

Foto’s maken is vermakelijk, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, groeit je collectie al snel uit tot een verzameling van duizenden afbeeldingen. Zonder duidelijke ordening raak je al snel het overzicht kwijt. Dit digitale fotoalbum kopieert niet alleen alle afbeeldingen van je camera naar de bibliotheek, het schept ook orde en regelmaat. Dankzij iPhoto kan de gebruiker een grote collectie foto’s in een handomdraai ordenen.

Foto’s beoordelen is een handigheidje dat bij het ordenen goed van pas komt. Je kunt de afbeeldingen per stuk van een score voorzien of een grote partij foto’s met één gezamenlijke beoordeling beoordelen. Met deze workshop heb je dat zo onder de knie.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

1: Handmatig beoordelen
Crtl-klik op de miniatuur van een afbeelding en kies in het contextmenu een beoordeling in het submenu van ‘Beoordeling’. Je kunt ook in het menu ‘Foto’s’ naar ‘Beoordeling’ gaan.


2: Anders beoordelen
Een andere methode om een foto te beoordelen zit in het Informatievenster. Klik op de ‘i’ in de linker onderhoek en sleep je beoordeling van één tot vijf sterren.


3: Partij beoordelen
Selecteer een partij foto’s door op de eerste te klikken, gevolgd door een Shift-klik op de laatste. Crtl-klik op de partij en selecteer een gezamenlijke score.


4: Orden afbeeldingen
Na het beoordelen is het tijd voor het ordenen. Kies ‘Weergave>Sorteer foto’s>Op beoordeling’. Dit rangschikt de foto’s op de door jou uitgedeelde scores.


5: Maak slimme albums
Orden je fotobibliotheek automatisch met slimme mappen door te kiezen voor ‘Archief>Nieuw slim album’. Voer een geschikte naam in voor het album.


6: Stel de voorwaarden
Kies ‘Beoordeling’ als voorwaarde in de linkerkolom. Laat ‘is’ staan in de middelste kolom en klik vijf sterren aan als laatste voorwaarde in de rechterkolom.


7: Meer slimme albums
Maak vijf verschillende slimme albums aan, elk met een andere beoordeling voor de foto’s. Je gehele fotocollectie wordt zo op beoordeling geordend.


8: Filter de foto’s
Klik op het vergrootglas naast het zoekvenster en kies ‘Beoordeling’. Nu toont iPhoto alleen foto’s die voldoen aan de door jouw gekozen beoordeling.


9: Verwijder karige kiekjes
Gebruik deze filtermogelijkheid om de karige kiekjes te verwijderen. Kies voor weergave van alle foto’s met één of twee sterren en sleep deze naar de prullenbak.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bata4
Lezer
Bata4

Ik weet dat dit handig is…, echter vraag ik me af waar je dit dan doet…
Doe je dit uitzoeken in de Bibliotheek/gebeurtenissen?

Want ik begreep dat het niet slim is om in je gebeurtenissen bibilotheek te gaan zitten “rommelen” …

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Het beoordelen van de foto’s doe je in de bibliotheek, maar dat is een standaard functie. Van ‘rommelen’ is geen sprake.

Op pagina 2 zie je dat we een nieuw album aanmaken voor de foto’s. En als je wilt rommelen, mag dat in deze mappen 😉