Terug naar macOS High Sierra Foto’s: ontdek de nieuwe bewerkingsopties
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

macOS High Sierra Foto’s: ontdek de nieuwe bewerkingsopties

Door Sven Lamers26 oktober 2017 11:063 min. leestijd0

In het nieuwe Foto’s van macOS High Sierra bewerkt de beginner zijn foto’s sneller, terwijl de gevorderde gebruiker helemaal los kan met de nieuwe bewerkingsopties – Foto’s begint zowaar wat trekjes van Aperture te krijgen. Daardoor is Foto’s niet meer alleen geschikt om je plaatjes snel te verfraaien, maar ook om ze uitgebreid te nabewerken. Zo kun je in macOS High Sierra foto’s bewerken tot het perfecte plaatje.

Deze workshop is gebaseerd op een workshop uit iCreate 92. Bestel het nummer nu in onze webshop:

iCreate 92
iCreate 92
iPhone 8: kopen of wachten op de iPhone X?

1. Foto’s kiezen

Fotos_bewerken_stap1

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Zoek een foto waarvan je graag de kleuren en contrasten wilt bewerken, bijvoorbeeld omdat de foto te donker is. Dubbelklik erop en klik rechtsboven op ‘Bewerk’. Je kunt nu aan de slag met bewerken.

2. Open de nieuwe bewerkingsopties

Fotos_bewerken_stap2

In de rechterkolom vind je een heleboel nieuwe bewerkingsopties. Eén daarvan is Curven, waarmee je het contrast van je foto verfijnt. Klap deze optie open door links op het driehoekje te klikken.

3. Curven aanpassen

Fotos_bewerken_stap3

Met ‘Auto’ worden de curven automatisch bewerkt. Je kunt ze ook zelf aanpassen. Versleep je de lijn aan de linkerkant van de grafiek, dan veranderen de donkere tinten. Rechts staan de lichte tinten.

4. Contrast toevoegen

Fotos_bewerken_stap4

Hoe hoger de lijn, hoe lichter de kleuren. Voeg contrast toe; klik op tweederde (rechts) van de lijn en sleep het punt iets naar boven. Klik ook op eenderde van de lijn en sleep het punt naar beneden.

5. Witbalans veranderen

Fotos_bewerken_stap5

Klap ‘Witbalans’ open en versleep de schuifregelaar naast ‘Warmte’ naar rechts om de kleurtemperatuur warmer te maken. Oogt de foto juist te warm, schuif je de schuifregelaar naar links.

6. Specifieke kleuren veranderen

Fotos_bewerken_stap6

Met ‘Selectieve kleur’ pas je kleuren in een foto aan. Vouw de optie uit, selecteer de pipet en klik in de foto op een kleur die je wilt veranderen. Sleep ‘Verzadiging’ naar rechts om de kleur feller te maken.

7. Vignettering

Fotos_bewerken_stap7

Vignettering is een effect waarbij de randen van een foto donkerder worden. Klap de optie open en verschuif ‘Sterkte’ naar rechts. Je vestigt de aandacht dan extra op het onderwerp.

8. Foto opslaan

Fotos_bewerken_stap8

Twijfel je of de foto er wel beter op is geworden? Klik op de knop linksboven en je ziet het origineel terug. Opzet geslaagd? Klik rechtsboven op ‘Gereed’. Niet echt? Kies ‘Herstel origineel’.

9. Gebruik effecten uit andere programma’s

Fotos_bewerken_stap9

Nieuw is ook dat je je bewerkte foto’s direct verder kunt aanpassen in andere programma’s. Ctrl-klik in de kijkweergave op de foto en kies onder ‘Bewerk met’ voor een programma als Pixelmator.

Lees ook 3x Live Photos bewerken in Foto’s van macOS High Sierra.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar