Terug naar Met ‘Focus’ voor je iPhone blijf je geconcentreerd autorijden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Met ‘Focus’ voor je iPhone blijf je geconcentreerd autorijden

Door Annemiek Lourensen3 april 2022 09:003 min. leestijd0

Zit je achter het stuur, dan schakel je met de functie ‘Focus’ de hele wereld uit. Want door een focus te activeren, bepaal je zelf wie contact met je mag opnemen. Sturen andere contacten of apps wel een bericht tijdens het autorijden, dan geeft je iPhone hier geen melding van totdat je de focus weer uitschakelt. Wat de context ook is, je moet elke focus individueel instellen en activeren.

focus autorijden iPhone


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Gas geven

ws_fotos

Je moet de rij-focus nauwkeurig instellen voordat je hem kunt gebruiken. Ga naar ‘Instellingen>Focus’, tik rechtsboven op het plusje en daarna op ‘Autorijden’. Lees de tekst zorgvuldig na en tik op ‘Volgende’.

2 Toegestane contacten

ws_fotos

In het venster dat nu verschijnt, bepaal je zelf van wie je meldingen ontvangt terwijl de rij-focus is geactiveerd. Selecteer het plusje bij ‘Voeg toe’, vink je gewenste contacten aan en tik rechtsboven op ‘Gereed’.

3 Telefoontje plegen

ws_fotos

Oproepen zijn meestal belangrijker dan gewone meldingen, dus deze stel je apart in. Tik op ‘Oproepen van’ en vink aan wie jou onderweg mag bellen: iedereen, niemand, je favoriete contacten, of al je contacten.

4 Herhaalde oproepen

ws_fotos

Staat iemand niet tussen de toegestane personen, maar belt de persoon jou binnen drie minuten twee keer? Dan komt het telefoontje alsnog door. Tenzij je ‘Sta herhaalde oproepen toe’ uitschakelt.

5 Automaat

ws_fotos

Nog een slimme iPhone-functie: hij kan zelf detecteren of je achter het stuur zit. Wil je dat de rij-focus op dat moment vanzelf aanspringt, dan tik je op ‘Schakel autorijden automatisch in’. Ga anders voor ‘Sla over’.

6 Menu

ws_fotos

Je focus is nu klaar voor gebruik, maar er ontbreken nog wat essentiële instellingen. Hiervoor bevind je je nu in het juiste menu. Wil je de focus later wijzigen, dan vind je dit menu terug via ‘Instellingen>Focus>Autorijden’.

7 Automatisch antwoord

ws_fotos

Eén van deze instellingen is ‘Automatisch antwoord’. Tik hierop, vink een groep contacten aan en typ een algemeen bericht. Als een van deze contacten via Berichten een bericht verzendt terwijl je focus is geactiveerd, stuurt je iPhone deze tekst naar diegene toe.

8 Deel je focus

ws_fotos

Deel je status voor een extra waarschuwing. Ga naar ‘Focusstatus’ en maak de schakelaar bij ‘Deel focusstatus’ groen. Voordat je contacten een bericht naar je sturen, zien ze de tekst ‘Deze persoon houdt meldingen stil’.

9 Sneller dan je auto

ws_fotos

Met het Bedieningspaneel van je iPhone ­activeer je de rij-focus snel. Veeg hem tevoorschijn en tik op ‘Focus>Autorijden’. De rij-focus staat nu aan, en je schakelt hem op exact dezelfde manier uit.


Focus ‘Autorijden’ voor je iPhone: wat je moet weten

Autorijden

Er zijn op je iPhone twee manieren om de focus voor autorijden in te schakelen. Een hiervan vind je via ‘Instellingen>Focus>Autorijden’: je activeert hem door de eerste schakelaar groen te maken. De andere, snellere optie ontdek je in stap 9.

Focusstatus

Is je rij-focus geactiveerd, dan vragen je contacten zich wellicht af waar je bent. Dit kun je voorkomen door de ‘Focusstatus’ te delen. Als ze via Berichten een bericht willen sturen, zien ze dat je hier nu geen melding van krijgt.

Tijdens autorijden

In deze workshop leer je de focus handmatig in te schakelen, al zijn er andere opties voor. Tik op ‘Tijdens autorijden’ en je krijgt ze alle vier te zien: automatisch, handmatig, via CarPlay en via bluetooth in de auto.

Verwijder focus

De focus is een hulpmiddel, maar misschien krijg je er na verloop van tijd juist een gruwelijke hekel aan. In dat geval maakt de rode ‘Verwijder focus’-knop er een eind aan. Bij spijt kun je hem altijd opnieuw instellen.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar