Terug naar Filmpjes automatisch afspelen in iWeb
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Filmpjes automatisch afspelen in iWeb

Door Redactie iCreate6 november 2010 11:043 min. leestijd2

Filmpjes op je website zetten, is kinderspel in iWeb ’09. Nog leuker is het als ze na laden van de pagina automatisch worden afgespeeld.

iWeb doet wat het kan om zelfs de meest a-technische gebruiker in staat te stellen met een minimum aan inspanning onberispelijke, professioneel ogende websites te bouwen. Dankzij de filmsjabloon is het nu gemakkelijker dan ooit om filmpjes op je webpagina’s te vertonen. Het is gebruikelijk dat een bezoeker in een viewer op de afspeelknop klikt om een filmpje af te spelen. Maar wat vind je ervan om in plaats daarvan een clip te vertonen die bij het laden van de pagina automatisch wordt afgespeeld? Dit zou een fantastische manier zijn om bezoekers je site in te trekken en ze alvast in de stemming te brengen voor hetgeen ze te zien gaan krijgen. Is je site bedoeld voor je familie, dan kan hij ook een groet bevatten. Ook kun je muziek gebruiken om de juiste stemming te creëren. De keuze is aan jou. Wat je ook kiest, het geeft je pagina een aandachttrekkend middelpunt en, zoals je in deze workshop leest, het is ongelofelijk eenvoudig uit te voeren.

1: Maak een website
Begin met het selecteren van een van de thema’s uit de themakiezer van het iWeb-openingsscherm. Je kunt nu een paar pagina’s toevoegen als basis voor je website.


2: Voeg een filmpagina toe
Klik geheel links op de onderste knoppenbalk op de knop ‘Voeg pagina toe’, selecteer vervolgens de sjabloon ‘Film’ voor het thema dat je voor je site hebt gekozen.


3: Voeg een film in
Klik op de knop ‘Toon media’ om de mediakiezer te activeren. Navigeer naar de gewenste videoclip en sleep die naar de pagina ter vervanging van de film in de plaatsaanduiding.


4: Pas de tekst aan
Je kunt de tekst met de plaatsaanduiding vervangen door erop te dubbelklikken om hem te selecteren, waarna je je eigen bijschrift er direct overheen typt.5: Open het infopaneel
Klik één keer op je film om hem te markeren en klik vervolgens op de ‘i’-knop om het infopaneel weer te geven. Klik daarna op de Q-tab om het QuickTime-paneel te openen.


6: Bijsnijden
Verwijder het ongewenste filmmateriaal uit het begin en het einde van de clip. Gebruik daarbij de schuifregelaars om voor het afspelen het beginen eindpunt in te stellen.


7: Selecteer de filmposter
De filmposter is het filmbeeldje dat op je pagina wordt weergegeven wanneer je film niet wordt afgespeeld. Gebruik de schuifregelaar om een geschikt beeld te kiezen.


8: Speel automatisch af
Nu volgt het belangrijkste: door het aanvinken van het vakje ‘Speel automatisch af’ schakel je het automatisch afspelen van de film in zodra het laden van de pagina begint.


9: Controleer & publiceer
Pas als je tevreden bent met de manier waarop je clip wordt afgespeeld, klik je op de knoppenbalk op ‘Publiceer website’ en upload je de wijzigingen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Steven
Lezer
Steven

Leuk, maar op een pc waar geen QuickTime is geinstalleerd, krijg je een ? te zien. Wat is hier de oplossing voor?

Steven

michel
Lezer
michel

Hoi Steven,

Hetzelfde als jij ervaren.
Daar is helaas geen andere oplossing voor dan quicktime op de desbetreffende computer te installeren..