Terug naar Filmpje draaien van verticaal naar horizontaal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Filmpje draaien van verticaal naar horizontaal

Door Sven Lamers4 november 2016 14:402 min. leestijd2

Als trouwe iCreate-lezer weet je natuurlijk dat je filmpjes met de iPhone niet in de portretstand – dus verticaal – moet maken. Video’s zijn immers bedoeld om horizontaal bekeken te worden, dat komt ook overeen met het zichtveld van onze ogen. Als je filmpjes wil roteren, moet je een omweggetje maken. Zo kun je een filmpje draaien van verticaal naar horizontaal.

1. Video importeren

stap1

Verdorie! Een video gemaakt waarbij de iPhone niet doorhad dat je hem horizontaal hield. Sluit je iPhone aan en importeer het filmpje in Foto’s of wacht tot het in iCloud-fotobibliotheek opduikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Video exporteren

stap2

In Foto’s kun je het filmpje niet roteren. Daarom exporteren we het lmpje via‘Archief>Exporteer> Ongewijzigd origineel exporteren voor 1 video’. Slepen naar het bureaublad of Finder kan ook.

3. Open in Quicktime

stap3

Open het filmpje in QuickTime. Kies daar ‘Wijzig>Roteer rechtsom’ (of linksom). Sluit de video vervolgens en bewaar hem als nieuw bestand.

4. Herimporteren filmpje

stap4

Omdat we in Foto’s ons complete foto- en video- archief bewaren, herimporteren we het opnieuw opgeslagen en geroteerde filmpje weer naar Foto’s. Sleep het bestand dus naar het venster van Foto’s.

5. Tijd aanpassen

stap5

Helaas heeft de geroteerde video nu zijn opnametijd en locatiegegevens verloren. Die gaan we achteraf toevoegen. Klik op het originele filmpje en druk op Cmd+i voor het infovenster.

6. Type de tijd over

stap6

Onthoud opnamedatum en tijd, evenals de locatie waar de video is gemaakt. Klik vervolgens op het geroteerde filmpje en dubbelklik op de tijd in het infovenster. Pas dan tijd en datum aan.

7. Bepaal locatie

stap7

Klik nu in het infovenster van het nieuwe filmpje op ‘Wijs een locatie toe’. Typ grofweg de locatie in (bijvoorbeeld de stad) en kies een van de suggesties. Vervolgens verschijnt er een plattegrond.

8. Exacte locatie invoeren

stap8

Versleep de punaise naar de precieze locatie. Denk eraan dat je verder kunt inzoomen met de plusknop. Het werkt niet bepaald handig, maar gelukkig hoef je het per video maar één keer toe doen.

9. Terug naar de iPhone

stap9

Gebruik je iCloud-fotobibliotheek, dan verwijder je het origineel en ben je klaar. Zonder iCloud-fotobbliotheek zet je het nieuwe filmpje weer op je iPhone via iTunes.

Deze workshop komt uit iCreate 82. Benieuwd naar meer van dit soort workshops? Haal dan nu de nieuwe editie van iCreate Magazine in de webshop!

iCreate 82

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Johan Morrids
Lezer
Johan Morrids

Interessant maar het werkt niet. Na rotatie hou ik een pekzwarte video over met alleen de klank intact.

Leon
Lezer
Leon

‘ Verdorie! Een video gemaakt waarbij de iPhone niet doorhad dat je hem horizontaal hield. ‘

Bedoelde u niet verticaal?