Terug naar Eigen icoon aan Finder-map toevoegen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Eigen icoon aan Finder-map toevoegen

Door Daan Jeuken12 mei 2015 09:122 min. leestijd0

Hoe helder en gestructureerd OS X ook is ingedeeld, zodra je in Finder aan het bladeren gaat, is er bij de meeste mensen weinig over van die structuur. Het is een bonte verzameling bestanden en mapjes die alleen geordend blijft als jij hier consequent mee bezig bent. Daarom gaan we in deze map de standaard blauwe mapjes vervangen door eigen mappen, zodat we de mappen meteen herkennen.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 67.

1. Afbeelding zoeken

Icoon Finder-map selecterenZoek het plaatje dat je wilt gebruiken als Finder-map. Dit kan in principe elk plaatje zijn, dus ook foto’s. Om duidelijk te houden dat het een map is, gebruiken wij een Apple-mapje dat we zelf hebben gemaakt (zie workshop ‘Knutsel zelf chique Finder-mapjes’ in iCreate 67).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Icoon kopiëren

Icoon kopiërenOpen het plaatje in Voorvertoning. Je hoeft niets te selecteren; druk op Cmd+C om het geheel te kopiëren (of ga naar ‘Wijzig>Kopieer’). Sluit daarna Voorvertoning weer.


3. Info van map

Info van mapZoek nu de map in Finder die je van een nieuw icoontje wilt voorzien. Ctrl-klik op de map en kies ‘Toon info’. Je kunt ook de toetscombinatie Cmd+i gebruiken als je de map geselecteerd hebt.

4. Icoon Finder-map

Icoon Finder-mapLinksboven in het info-venster zie je welk icoon de map nu heeft. Dit is standaard het blauwe Finder-mapje. Klik hierop en er verschijnt een blauwe gloed rondom.


5. Plakken van icoon

Plakken van icoonDruk nu op Cmd+V om je gekopieerde icoon te plakken (of ga naar ‘Wijzig>Plak’). Het icoontje wordt nu vervangen door je zelfgemaakte icoon.


6. Voorvertoning

Voorvertoning mapOmdat het icoontje in de linkerbovenhoek zo klein is, staat iets verder beneden een voorvertoning. Hier zie je je nieuwe map in volle glorie. Sluit het infovenster nu maar.

7. Andere mappen

Icoon bij andere mappenIn Finder zie je nu je oude map met zijn nieuwe icoontje. Veel mooier en duidelijker toch? Je kunt nu ongeremd al je saaie standaardmapjes vervangen.


8. Icoon verwijderen

Icoon Finder-map verwijderenWat nou als je je zelfgemaakte icoontjes moe bent, of als ze toch niet zo duidelijk blijken te zijn? Geen nood. Open gewoon weer het infovenster via Cmd+i of ‘Toon info’ in het Ctrl-klik-menu.


9. Delete

Icoon Finder-map verwijderenKlik weer op het map-icoontje linksboven en druk op Backspace of Delete. De map verdwijnt en het standaardicoontje wordt weer teruggezet.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar