Terug naar Document in Pages exporteren naar Word of pdf
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Document in Pages exporteren naar Word of pdf

Door Jelle Mol22 juli 2014 12:002 min. leestijd0

In Pages kun je gemakkelijk documenten delen via iCloud met iPhones, iPads of andere Macs. Heb je een document in Pages dat je wilt openen in een ander programma, zoals Word of een pdf-reader? Of wil je het document naar iemand sturen die geen Apple-apparaat heeft? Dan moet je het bestand eerst even exporteren.

Mac voor Beginners Mojave
Mac voor Beginners Mojave
Ontdek alles van de nieuwste versie van macOS!

Ontwerp document in Pages

1 Ontwerp een document in Pages

Maak of open het document dat je wilt delen. Denk eraan dat een aantal lettertypes alleen op de Mac aanwezig zijn en dat sommige effecten alleen in Pages werken.

Exporteer het document

2 Exporteer het document

Is je document klaar voor de export? Selecteer boven in de menubalk ‘Archief’ en ga naar ‘Exporteer naar’ om de verschillende exporteeropties te zien.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bestandsformaat kiezen

3 Bestandsformaat kiezen

In totaal zijn er 6 verschillende opties waarop je kunt klikken. Het maakt echter niet uit wat je kiest, je komt altijd in hetzelfde uitklapmenu uit, waar ook de andere opties voor andere bestandsformaten staan.

Pages Pdf

4 Pdf

De optie Pdf bevat maar twee aanvullende instellingen. Selecteer een beeldkwaliteit en kies of je de pdf met een wachtwoord wilt beveiligen. Als je meer opties wilt, ga dan naar ‘Archief’>’Druk af’. In dit afdrukmenu kun je ook een pdf-bestand maken (‘Pdf>’Bewaar als pdf’), maar dan met veel meer instellingsmogelijkheden.

Pages Word

5 Word

Als je met niet-Mac-mensen samenwerkt, wil je je documenten waarschijnlijk exporteren voor Word. Open ‘Geavanceerde opties’ en kies als structuur ‘.doc’ voor compatibiliteit met alle Word-versies.

Pages ePub

6 ePub

Als je in Pages een roman of een kort verhaal aan het schrijven bent, dan is het ePub-formaat perfect. Het werkt meteen met iBooks en is compatibel met bijna alle e-boek-readers.

Oudere versie Pages

7 Oudere versie van Pages

Apple heeft de structuur van Pages-bestanden in de nieuwste versie sterk veranderd. Als je iemand een document wilt sturen die nog niet geüpgraded heeft, kies je Pages ’09. Op die manier is jouw document ook geschikt voor oudere versies van Pages.

Pages naam en locatie

8 Naam en locatie

Nadat je een formaat gekozen hebt, moet je nog een naam en locatie invoeren. Je kunt je document nog steeds in iCloud opslaan, ook al is het een Word-bestand.

Pages iCloud

9 iCloud

Over iCloud gesproken: je kunt daarmee heel gemakkelijk documenten delen. Klik op ‘Deel’ in de knoppenbalk en kies ‘Deel koppeling via iCloud’. Het document is nu online in te zien en te bewerken. Zo kunnen Windows-mensen toch aan Pages ruiken.

Mac voor Beginners Mojave
Mac voor Beginners Mojave
Ontdek alles van de nieuwste versie van macOS!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar