Terug naar Delen met gezin instellen (iOS 8)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Delen met gezin instellen (iOS 8)

Door Daan Jeuken2 december 2014 09:293 min. leestijd0

Een van de nieuwigheden van iOS 8 en OS X Yosemite is ‘Delen met gezin’. Deze functie maakt het mogelijk om de Apple ID’s van het hele gezin (van maximaal zes personen) aan elkaar te koppelen, zodat alle aankopen met de hele familie worden gedeeld en je heel eenvoudiger allerhande informatie kunt uitwisselen. In deze workshop stellen we een fictief gezin samen in iCloud.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 63.

1. Creditcard koppelen

Creditcard koppelenAllereerst is het zaak je creditcard aan je account te koppelen. Open de App Store en ga naar ‘Store> Toon mijn account’. Klik achter ‘Betaalgegevens’ op ‘Bewerk’ en voer je creditcardgegevens in. Je hoeft niet bang te zijn dat je rekening wordt geplunderd, want minderjarigen moeten toestemming vragen voor alle aankopen die ze willen doen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2. Gezinshoofd instellen

Gezinshoofd instellenOpen in Systeemvoorkeuren het paneel ‘iCloud’ en klik op ‘Configureer gezin’. Doorloop de introvensters, waarin onder meer gevraagd wordt of jij het gezinshoofd wilt zijn. Als gezinshoofd kun je aan verschillende accounts verschillende rechten toebedelen.


3. Partner toevoegen

Partner toevoegenAls gezinsdeling is ingeschakeld, klik je op ‘Voeg gezinslid toe’. We beginnen met de partner: voer het e-mailadres in, bevestig de CVC-code van je creditcard en stuur een uitnodiging.

4. Aankopen delen

Aankopen delenLinda krijgt nu de uitnodiging op haar Apple-apparaat of -apparaten. Nadat ze deze heeft geaccepteerd kan ze al dan niet toestemming geven om de aankopen en locatie te delen.


5. Ouder/voogd instellen

Ouder/voogd instellenIn het Systeemvoorkeuren-venster van Delen met gezin zie je nu dat Linda is toegevoegd. Zet een vinkje voor ‘Ouder/voogd’ om je partner te volmachten aankopen van de kinderen te beoordelen.


6. Volwassen kind

Volwassen kindVoeg via het plusje het volgende gezinslid toe, in ons geval Hendrik. De stappen zijn voor beiden precies hetzelfde, al kiest hij wellicht om zijn locatie niet prijs te geven en geef jij hem geen voogdij.

7. Minderjarige in Delen met gezin

Minderjarige in Delen met gezinDankzij Delen met Gezin kun je ook kinderen onder de dertien een Apple ID geven. Dat was in het verleden alleen mogelijk via een onderwijsinstelling. Klik wederom op het plusje en kies nu de tweede optie, een Apple ID voor een kind aanmaken. Kinderen onder de 18 moeten voor elke aankoop via de creditcard toestemming vragen bij de ouders.


8. Gegevens van het kind

Gevevens van het kindVul de gegevens voor het kind in en klik op ‘Ga door’. Onderteken het privacy-statement, bevestig alle algemene voorwaarden en uiteindelijk wordt ook het laatste account toegevoegd aan het gezin.


9. Toestemming geven om aankopen te doen

Toestemmen om aankopen te delenVoor je minderjarige kind staat ‘Vraag om te kopen’ aangevinkt, zodat jij toestemming moet geven voor al zijn aankopen (via jouw creditcard). Met volwassen kinderen zul je zelf afspraken moeten maken.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar