Terug naar Breng orde aan in Berichtenreeksen in Mail op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Breng orde aan in Berichtenreeksen in Mail op de iPhone

Door Daan Jeuken2 januari 2017 10:192 min. leestijd0

Op de Mac is het al jaren mogelijk om je e-mails in Mail te groeperen per berichtgroep. Omdat er in mails regelmatig over en weer geantwoord wordt, is het wel zo prettig dat het programma deze mails zelfstandig bij elkaar houdt. Het creëert een beetje overzicht in de (bij velen) chaotische vergaarbak van berichtjes, nieuwsbrieven en reclame.

In iOS 10 heeft Apple geprobeerd dit overzicht ook naar de iPad en iPhone te brengen. Ook hier worden conversaties voortaan gegroepeerd weergegeven. Om op de kleinere schermen toch genoeg overzicht te geven, heeft daarbij elk bericht zijn eigen kader gekregen. Voor veel gebruikers bleek de nieuwe weergave echter nog wel wat gewenning te vereisen. Om hierbij te helpen, duiken we in deze workshop samen in onze inbox.

1. Berichtenreeksen uitvouwen

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Je herkent Berichtenreeksen aan de dubbele blauwe pijltjes naast de verzendtijd. Tik hierop en je ziet alle binnengekomen berichten in die reeks, zonder je eigen antwoorden.

2. Lees de conversatie

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Tik op een van de uitgevouwen berichten voor de oude weergave, waar met kleuren en inspringingen wordt verduidelijkt in welke volgorde de conversatie verliep.

3. Overzichtelijk

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Tik je op het hoofdbericht of dichtgevouwen gesprek, dan krijgt elk bericht een eigen venstertje. Het eerste bericht staat bovenaan, je verzonden mails staan er ook tussen.

4. Bekijk meer

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Onder elk bericht staat ‘Bekijk meer van …’. Tik je hierop, dan zie je dit bericht weer in de oude weergave, net als bij stap 2. Via ‘Gereed’ bovenin ga je terug naar de berichtenreeks.

5. Snel antwoorden

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Om berichten af te handelen, veeg je ze naar links of druk je op de pijl rechtsonder. Met de drie knoppen verstuur je een antwoord, markeer je een bericht, of gooi je het weg.

6. Nieuwe berichten bovenaan

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Vind je het onhandig dat het nieuwste bericht onderaan staat? Ga in Instellingen naar ‘Mail’ en activeer ‘Nieuwste berichten bovenaan’ via de schuifknop.

7. Schakel berichtenreeksen uit

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Kun je niet wennen aan de berichtenreeksen? Zet op dezelfde plaats in Instellingen de schuif achter ‘Berichtenreeksen’ op wit om de functie volledig uit te schakelen.

8. Ongelezen mails in één oogopslag

Berichtenreeksen Mail iOS 10

Mail heeft nog een geniale functie voor snel overzicht: tik op de knop met de drie streepjes linksonder om alleen alle ongelezen mails te zien. De rest verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Meer van dit soort workshops vind je in iCreate 84.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »

Praat mee!

avatar