Terug naar Blokkeer in-app aankopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Blokkeer in-app aankopen

Door Daan Jeuken17 februari 2011 16:332 min. leestijd2

Je hoort regelmatig verhalen over kinderen die binnen apps grote aankopen te doen. Gelukkig  kun je iOS zo instellen dat in-app aankopen geblokkeerd worden.

In applicaties als Smurfs’ Village kun je voor belachelijke bedragen (echte pecunia’s) aankopen doen. Zó denk je een gratis spel voor je kinderen te hebben gedownload, zó heb je een creditcard-rekening van duizend euro. Zeker als je kinderen regelmatig met je iOS-apparaat spelen (of als je zelf een gat in je hand hebt), is het verstandig om in-app aankopen te blokkeren. Hier lees je hoe je dit doet.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1. Huidige staat
In ‘Smurfs’ Village’ kun je Smurfberries kopen om het bouwproces te versnellen. De duurste aanschaf, een karrenvracht vol Smurfbesjes, kost maarliefst tachtig euro. Rechts in de hoek staat weliswaar ‘Costs real money’ en onderin word je gewaarschuwd dat dit van je iTunes-account wordt afgeschreven. Toch is dit niet overduidelijk en ook nog eens in het Engels. Daar zien kinderen dus zo overheen.


2. Bevestiging
Voor je de aankoop doet krijg je nog een extra waarschuwing, waarin je moet bevestigen dat je de aanschaf wilt doen. Accepteer je dit, dan ben je zomaar vier tot tachtig euro kwijt.


3. Blokkeren
Met kinderen is het dus slim om aankoppen in apps te blokkeren. Open hiervoor het programma ‘Instellingen’ en ga naar ‘Algemeen>Beperkingen’. Tik nu op ‘Schakel beperkingen in’.


4. Beperkingencode
Je wordt gevraagd om een beperkingencode in te voeren. Verzin (en onthoud) een vier-cijferige code en voer deze tweemaal in. Deze code moet je voortaan gebruiken om de instellingen van de beperkingen te wijzigen.


5.  Kopen vanuit apps
Bovenaan kun je nu bepaalde programma’s en functies (zoals het installeren van apps) blokkeren. Ga je verder naar beneden dan kom je bij het kopje ‘Kopen vanuit apps’. Verzet het schuifje, zodat het blauwe vakje met de I verandert in een grijze O.


6. Nieuwe staat
Nu kun je vanuit apps geen aankopen meer doen. Ga je nu weer terug naar je smurfendorp zul je zien dat het kopen van Smurfberries inderdaad geblokkeerd is.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Michel Nales
Lezer
Michel Nales

Nou werkt totaal niet wat hier vermeld staat

Daan
Lezer
Daan

Wat werkt er niet dan? Bij mij lukt het nog steeds volgens bovenstaande stappen…