Terug naar Bladwijzers maken en beheren in Safari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bladwijzers maken en beheren in Safari

Door Redactie iCreate18 februari 2010 13:303 min. leestijd1

Organiseer je bladwijzers zodat je minder hoeft rond te dolen op internet – een simpele taak die het surfen veel makkelijker maakt.

Er zijn talloze redenen te bedenken om te werken op een Mac en Apple’s eigen internetbrowser Safari is er daar één van. Van de bekende browsers is Safari beslist de snelste en zeker ook een van de gebruikersvriendelijkste. Ben je dagelijks te vinden in alle hoeken van het web? Dan raak je vast aldoor de weg kwijt. Er is maar weinig frustrerender dan de wetenschap dat je dagelijks te gekke sites vindt, die je vervolgens nooit meer bezoekt omdat je ze niet meer terug kunt vinden… Gelukkig kun je op elk cool plekje op internet een bladwijzer achterlaten. Safari biedt volop mogelijkheden om overzichtelijk te werken met bladwijzers.

1 Klikken en slepen

Een bladwijzer toevoegen aan de bladwijzerbalk is een eitje. Ga naar een website, pak het adres bij zijn symbool beet en sleep het naar de bladwijzerbalk.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2 Kies een naam

Safari vraagt je naar een naam voor de bladwijzer. Kies omwille van het overzicht een korte titel en klik op OK.


3 Inschikken

In de bladwijzerbalk versleep je de bladwijzers gewoon naar de plek die jij wilt. De rest schikt automatisch in.


4 Uit het oog, uit het hart

Moet er een bladwijzer weg? Sleep hem dan uit de bladwijzerbalk en hij gaat letterlijk in rook op. Erg cool en enorm makkelijk!


5 Allemaal op een rijtje

Je kunt bladwijzers ook opslaan in het bladwijzervenster. Kies ‘Bladwijzers>Toon alle bladwijzers’, gebruik de toetsencombinatie ‘Opt’+’Cmd’+’B’ of klik linksboven op de knop met het opengeslagen boekje.


6 RSS-bladwijzers

Voor RSS-feeds met het laatste nieuws kun je een aparte RSS-bladwijzer aanmaken. Klik in een (nieuws-) site op het RSS-symbool, kies een feed en klik op het plusteken links naast de adresbalk.


7 Benoemen en opslaan

Je kunt nu kiezen hoe je de feed wilt noemen en waar je hem wilt opslaan. Klik op ‘Voeg toe’ en in het vervolg vind je altijd de nieuwste artikelen met één klik op de bijbehorende bladwijzer.


8 Sites van al je contactpersonen

In het venster ‘Bladwijzers’ vind je links een optie ‘Adresboek’. Hier staan, heel handig, directe links naar de websites van iedereen die met zijn webadres (url) in je Adresboek staat vermeld.


9 Bladwijzers importeren

Mooi, zo’n nieuwe Mac, maar al je bladwijzers staan nog op de oude. Kies in Safari op je oude Mac ‘Archief>Exporteer bladwijzers’. Kopieer het bestand en importeer het in Safari op je nieuwe Mac.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Sofie
Lezer
Sofie

Wat handig! Dat heb ik zeker nodig want soms vind ik informatie dat ik zeker moet onthouden. Dat kan ik dan via bladwijzers doen. Fijn =)