Terug naar Bijlagen bewerken in Mail (OS X Yosemite)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bijlagen bewerken in Mail (OS X Yosemite)

Door Sven Lamers6 januari 2015 09:112 min. leestijd0

In OS X Yosemite wordt het je nog gemakkelijker gemaakt om bijlagen in Mail te bewerken en terug te sturen. Zo kun je rechtstreeks vanuit Mail bijvoorbeeld aantekeningen maken op afbeeldingen of handtekeningen toevoegen in pdf’s. Je hebt dezelfde opties als in Voorvertoning, maar dan handig geïntegreerd in Mail.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 64.

1. Binnenkomende e-mail

Binnenkomende e-mailHé, we hebben een nieuwe mail binnengekregen! Het is een contract voor de aankoop van een nieuwe Ford Fiesta, inclusief een foto van de auto. Die gaan we snel beantwoorden.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Beantwoorden

E-mail beantwoordenKlik in het venster met je antwoord op de derde knop van rechts om de oorspronkelijke bijlagen aan het bericht toe te voegen. De foto hebben we nu niet per se nodig, dus die verwijderen we weer.


3. Bijlagen bewerken

Bijlagen bewerkenHoud de muiscursor boven het te bewerken document en er komt rechtsboven een pijltje tevoorschijn. Klik daarop en kies ‘Markering’. Het document wordt nu in een nieuw venster geopend.

4. Handtekening toevoegen aan pdf

Handtekening toevoegen aan pdfHet contract is al volledig ingevuld, er ontbreekt alleen nog een handtekening. Klik daarom in de knoppenbalk op de handtekening en voeg een reeds gemaakte in of maak een nieuwe. Digitale handtekeningen kun je met de camera van je Mac maken of uittekenen op het trackpad.


5. Bijlage opslaan en opsturen

Opslaan en opsturenPlaats je handtekening even op de goede plek, klik rechtsboven op ‘Gereed’ en stuur het mailtje terug. Zo gemakkelijk kan het zijn!


6. Bewerken via Mail

Bewerken via MailMaar nu willen we snel onze vrienden laten zien wat voor een stoere auto we gekocht hebben. Stuur de oorspronkelijke mail daarom opnieuw door, maar deze keer bewerken we de foto.

7. Annotaties in bijlagen

Annotaties in bijlagenKies nu ‘Marketing’ voor de foto (zie stap 3). Bovenin verschijnen opties om op de foto te tekenen, vormen toe te voegen (zoals pijltjes) en erop te schrijven.


8. Pijlen en tekst toevoegen aan e-mail

Pijlen en tekst toevoegen aan e-mailHet meest praktische zijn wellicht pijltjes en tekst. De kleur en het lettertype pas je met de meest rechtse knoppen aan. Ben je klaar, klik dan op ‘Gereed’ en verstuur de mail.


9. Ontvangers

Ontvangers e-mailDe ontvangers krijgen de nieuwe afbeelding precies zo binnen als jij hem hebt bewerkt. Helaas is het voor hen niet mogelijk om de wijzigingen terug te draaien.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar