Terug naar Foto’s in iOS 13: ontdek de nieuwe bewerkingsopties
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Foto’s in iOS 13: ontdek de nieuwe bewerkingsopties

Door Sven Lamers20 september 2019 16:402 min. leestijd0

Eén van de betere vernieuwingen in iOS 13 en iPadOS zijn de nieuwe bewerkingsopties in Foto’s. De app is gebruiksvriendelijker en heeft een hoop nieuwe functies, waarmee Foto’s meer de kant van apps als Snapseed en Instagram opgaat.

Nieuwe bewerkingsopties in Foto’s

In iOS 13 heeft Foto’s een hoop nieuwe opties, zoals vignettering en ruisonderdrukking, maar ook heel welkom is de mogelijkheid om de intensiteit van filters aan te passen. Hierdoor pas je niet het heftige nostalgische filtertje toe met sepia-kleuren, maar slechts vijftig procent van dat filtertje voor een subtieler effect. We bespreken vier vernieuwingen:

1. Filtersterkte aanpassen

Nieuwe bewerkingsopties in Foto's

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Open in Foto’s een foto en kies boven op ‘Wijzig’. Tik op de knop voor de filters, de drie cirkels. Hier vind je weer de bekende kleurenfilters, maar nu kun je de intensiteit ervan aanpassen. Kies een filter een veeg de regelaar eronder naar rechts.

2. Nieuwe effecten

Tik op de knop met de draairegelaar onderaan. De meeste effecten ken je al, maar Ruisonderdrukking (bijna helemaal rechts in de lijst) is nieuw. Hiermee poets je de ruis in je foto’s weg, maar verdwijnen ook details. Niet te ver naar links vegen dus.

Het grote iPad & iPhone boek 2020
Het grote iPad & iPhone boek 2020
Editie iOS 13 & iPadOS

3. Vignet

Ook nieuw is Vignet, het effect helemaal rechts. Veeg dat effect naar links voor een zwarte rand rondom je foto, veeg naar rechts voor een witte rand.

4. Uitzetten

Wil je snel zien hoe je foto er zonder dat ene effect uitziet? Tik op de ronde knop van het effect en het wordt gedeactiveerd. Tik er nog een keer op om het weer te activeren.

In het artikel 5x waarom iPhone-foto’s bewerken véél beter is in iOS 13 lees je over meer vernieuwingen van Foto’s in iOS 13.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar