Terug naar Bewaar en exporteer je FCE-effecten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bewaar en exporteer je FCE-effecten

Door Redactie iCreate26 februari 2011 10:433 min. leestijd0

Het bewaren en exporteren van je favoriete effecten kan erg handig zijn, zeker als je ze op meerdere computers wilt gebruiken.

Hoewel voor heel wat effecten in FCE de jaartjes beginnen te tellen, zijn ze nog steeds ongelooflijk nuttig. De verklaring daarvoor is eenvoudig: al die effecten kunnen veelvuldig aangepast worden. Elk effect komt met een hele batterij parameters die je naar hartelust kunt instellen om zo een unieke weergave te maken. Meer nog, je kunt zogenoemde ‘keyframes’ gebruiken om een effect in de loop van tijd te veranderen, waardoor je nagenoeg onbeperkte mogelijkheden hebt. Dat betekent tevens dat je al gauw uren bezig kunt zijn om een effect helemaal naar wens te krijgen, vooral wanneer je binnen het effect een veelvoud aan filters toepast, die elkaar beïnvloeden. Als je daar dan zoveel tijd in stopt, is het wel zo handig als je zulke zelfaangepaste effecten ook ergens kunt bewaren, zodat je ze in een ander deel van je film, of in een nieuw project, nog eens kunt gebruiken. Gelukkig kan dat ook en in deze workshop lees je hoe dat werkt.

1 : Selecteer een clip
Open eerst een van je projecten en dubbelklik op een clip die al in je sequence staat om hem in het viewervenster weer te geven. Klik op het tabblad ‘Filters’.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2: Voeg een effect toe
Ga naar de menubalk, selecteer ‘Effects>Video Filters’ en kies een of meer filters uit de lijst van beschikbare filters. Vermijd echter de filters uit het submenu ‘Matte’, aangezien die meestal clipspecifiek zijn.


3: Pas het filter aan
Heb je een filter eenmaal toegevoegd, zorg dan dat de afspeelkop in de tijdlijn aan het begin van de clip staat, zodat je hem in het canvasvenster te zien krijgt. Begin met het aanpassen van de filterparameters.


4: Het tabblad ‘Effects’
Zodra je tevreden bent met je aangepaste effect, kun je het opslaan. Klik in het browservenster (linksboven) op het tabblad ‘Effects’. Al je effecten zijn van hieruit toegankelijk.


5: Zet ze in je ‘Favorites’
Bovenaan in het tabblad ‘Effects’ vind je de map ‘Favorites’. Klik nu in de viewer op de naam van een effect en sleep dit naar de map ‘Favorites’ in de browser.


6: Hernoem je favorieten
Klik op het driehoekje naast de map ‘Favorites’ om hem uit te vouwen. De aangepaste effecten die je nu ziet, hebben dezelfde naam als het filter dat je ervoor hebt gebruikt. Geef ze dus een andere naam.


7: Een nieuw project
Je bent nu klaar om je effecten te exporteren. Kies ‘File>New Project. Dubbelklik daarin op de standaardsequence (‘Sequence 1’) om te zorgen dat die in de tijdlijn is geopend.


8: Voeg een opvulling toe
Zorg dat in de viewer het tabblad ‘Video’ op de voorgrond staat. Klik vervolgens op de knop ‘Generator’ (rechtsonder) en kies ‘Slug’ in het pop-upmenu. Sleep deze opvulling (‘Slug’) naar de tijdlijn.


9: Pas effect toe op opvulling
Sleep nu je aangepaste effecten vanuit de browsermap ‘Favorites’ boven op de ‘Slug’. Sla je project op. Nu kun je dat project verplaatsen en daarbij je eigen, aangepaste filters meenemen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar