Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om eens naar beste nieuwe apps te kijken die je in 2021 moet gaan gebruiken. Dit zijn onze favoriete apps van het moment.
Beste apps 2021: Reeder 5
Reeder is een oudje uit de App Store en bestaat al meer dan tien jaar. In de basis is het een zogeheten rss-reader. Je abonneert je op favoriete nieuwssites, wat dankzij een ingebouwde zoekmachine erg gemakkelijk gaat. Vervolgens krijg je alle artikelen van die site netjes in de app voorgeschoteld. Voeg dus al je favoriete sites toe, en eventueel nog een paar andere om te ontsnappen uit je filterbubbel, en je krijgt een mooi uitgebalanceerde nieuwsfeed. Bovendien kun je dus zelf ervoor zorgen dat je niet alleen maar negatief nieuws te zien krijgt, door ook wat luchtigere bronnen toe te voegen.
De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!
• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen
Telegram
Welke app heb je de afgelopen jaren het vaakst gebruikt? De kans is groot dat je antwoord ‘WhatsApp’ is. En we snappen het. Iedereen heeft WhatsApp, en daarom is het ook de meestgebruikte messenger-app in Europa en in grote delen van de hele wereld. Maar is het ook de beste app om te gebruiken? Daar hebben wij wel zo onze twijfels bij. Want veel vernieuwingen die andere apps hebben, zijn bij WhatsApp nog nergens te bekennen.
Volgens ons vormt Telegram dit jaar het toppunt van innovatie wat messenger-apps betreft. En daar hebben de ontwikkelaars de afgelopen jaren al behoorlijk wat werkt voor verricht. Maar wat zijn nu precies de grote voordelen van Telegram ten opzichte van WhatsApp en anderen? We zetten het voor je op een rij, en wie weet, misschien kun je hiermee andere mensen overtuigen om ook over te stappen.
Crouton
In het verleden waren we altijd een grote fan van de app Paprika om onze recepten te bewaren. Maar de tijd staat niet stil en tegenwoordig is er een nog chiquere app in de App Store verschenen. Deze heet Crouton. De app herkent automatisch naar het klembord gekopieerde receptenlinks en kan deze uit vele websites zelf halen. Wanneer de receptherkenning mislukt, voer je handmatig de tekst in of je scant het in. De laatste functie werkt vaak verbazingwekkend goed, maar zo nu en dan worden slechts delen van de ingrediënten die in het kookboek staan vermeld. Dan moet je toch nog even handmatig correcties doen.
Mooi ten opzichte van Paprika is dat je Crouton eerst grondig kunt testen in plaats van meteen de hoofdprijs betalen. Je mag tot twintig recepten maken zonder enige beperkingen voordat de in-app aankoop van 3,49 Euro is vereist is om nog meer recepten op te slaan.
Carbo
Carbo is ontworpen om het scannen en beheren van handgeschreven notities en schetsen te vereenvoudigen. Dankzij speciale technieken worden de scans van notities (direct van de camera, uit de Foto’s-bibliotheek of uit iCloud Drive) geoptimaliseerd voor het digitale gebruik. Visuele artefacten worden automatisch weg-gepoetst en je krijgt een chique monochrome vectortekeningen, wat betekent dat je de scans onbeperkt mag vergroten. Binnen de app kun je de scans met extra bewerkingsmogelijkheden aanpassen, of doorsturen naar andere diensten.
Met de app van de Belgische ontwikkelaar Creaceed kun je de gescande notitie bijsnijden, het contrast verhogen of verlagen en ook ongewenste delen van de scan gummen. Voor bijzonder indrukwekkende presentaties van je notities heb je verschillende effecten tot je beschikking, bijvoorbeeld een schoolbordafbeelding of blauwdruk, als boekdruk of in een pixelversie. Vooraf gedefinieerde of aanpasbare kleurtags, die voor elke handgeschreven notitie kunnen worden ingesteld, zorgen voor structuur in Carbo – en ook annotaties zijn mogelijk. Wij laten zien hoe je notities digitaliseert met Carbo.
Beste apps 2021: Toggl Track
Hoe fijn en flexibel het ook is om vanuit huis uit werken, er zitten ook wat grote nadelen aan. Ten eerste natuurlijk dat je collega’s alleen maar op het scherm in FaceTime, Zoom of Teams ziet. Dat je de lekkere koffie op kantoor mist (oké, misschien ook niet). En dat de werkdag vaak geen einde vindt. Met de app Toggl houd je op een gemakkelijke en mooi vormgegeven manier je uren bij zodat in ieder geval voor je zelf weet je te weinig, te veel of precies genoeg werkt.
Het mooie aan Toggl is het gemak waarmee je de Timers aan zet. Naast een app voor iPhone en iPad is er ook een app voor de Mac en zelfs Windows. En als je geen programma’s mag installeren, kun je nog steeds een brower-extensie of web-app gebruiken. Uiteraard zijn er handige statistieken waaraan je kunt zien hoelang je met elke taak op je werk bezig was. Er zijn zelfs slimme hulpfuncties waarbij je Toggl automatisch detecteert welke apps je (op je Mac) gebruikt en je op basis daarvan conclusies kunt trekken waar je precies mee bezig was. Deze informatie blijft dan alleen op het betreffende apparaat staan en wordt niet gesynchroniseerd.
Skyr
Ik kan trippel edit in fortnite