Terug naar Bestanden uploaden naar iDisk met MobileMe
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bestanden uploaden naar iDisk met MobileMe

Door Redactie iCreate3 april 2010 12:513 min. leestijd0

Alsjeblieft, een iDisk! Waar je ook bent, je hebt daarmee overal toegang tot je belangrijke bestanden. Dan hoef je dus ook nooit meer een USB-stick kwijt te raken…

Tegenwoordig volstaat het niet meer om bestanden op slechts één plek op te slaan – je moet er altijd over kunnen beschikken. Voor de meesten van ons komt dat neer op het meenemen van een USB-stick of een externe harddisk. Maar die zijn onderhevig aan dezelfde tekortkomingen als andere hardware: ze kunnen kapot gaan, dienst weigeren of gewoon thuis op je bureau blijven liggen terwijl ze in je laptoptas hadden moeten zitten.

De nieuwe manier om ervoor te zorgen dat je bestanden altijd veilig zijn, is het maken van een online back-up. MobileMe voorziet in die eis door alle abonnees 20 GB opslagruimte te bieden. Je kunt daar elk bestand naar uploaden dat voor jou van belang is en je kunt het overal waar je bent weer opvragen. Dat is praktisch als je veel reist of als je telkens vergeet je externe harddisk in je tas te stoppen voordat je naar je werk gaat. Zoals verwacht heeft Apple de procedure zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je hebt het in luttele minuten onder de knie.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

1: Inloggen en beginnen maar
Log in op MobileMe en klik op de paarse knop ‘iDisk’ om naar de iDisk-pagina te gaan. Hier zie je al je momenteel geïnstalleerde mappen.


2: Cognitieve selectie
Klik op de map waarnaar je wilt uploaden of gebruik de knop met het tandwieltje als je een nieuwe map wilt toevoegen aan de hoofdmap.


3: Personifieer je map
Dubbelklik op de nieuwe map (‘untitled folder’) die je hebt gemaakt, zodat je de naam ervan kunt veranderen. Typ de nieuwe naam en druk op de Return-toets om hem te activeren.


4: De knop ‘Upload’
Klik nu op de knop ‘Upload’ om het bijbehorende uploadvenster te openen. Klik op ‘Choose’ om door de bestanden op je Mac te bladeren.


5: Bestanden kiezen
Navigeer door de Finder tot je de bestanden hebt gevonden die je wilt uploaden. Klik vervolgens op de knop ‘Upload’.


6: Voortgang
Je ziet nu dat de bestanden naar MobileMe worden geüpload. Afhankelijk van de bestandsgrootte kan dat enige tijd duren.


7: Groen licht
Zodra het uploaden is voltooid, zie je een hele batterij groene ‘lampjes‘, die aangeven dat het uploaden is geslaagd. Als alles keurig is overgebracht, klik je op ‘Done‘.


8: Bewaar voor later
Je vindt de geüploade bestanden terug in de map die je hebt aangemaakt. Waar je nu ook bent, je kunt een bestand selecteren en op de knop ‘Download‘ klikken.


9: Compressie
Om bestandsruimte te besparen, kun je bestanden en mappen ook comprimeren. Je klikt gewoon op het tandwieltje om het uitklapmenu te openen en daarin kies je ‘Compress‘.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar