Terug naar Bestanden delen via iDisk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bestanden delen via iDisk

Door Redactie iCreate15 januari 2011 10:523 min. leestijd1

Je wilt uitgebreide rapporten, scripties of presentaties met collega’s, familie of vrienden delen. Helaas zijn de bestanden te groot om per e-mail te versturen. Wat nu?

Veel mensen gebruiken hun e-mailprogramma om bestanden te versturen. Zolang de bestandsgrootte binnen de perken blijft, werkt dat uitstekend. Het wordt echter anders wanneer het om grotere bestanden of om hele reeksen van kleinere bestanden gaat. Voor filmpjes en fotoverzamelingen is dat geen probleem: die deel je eenvoudig via internetdatabanken als Flickr, Picasa, YouTube en Vimeo. Maar wat doe je met grote bestanden

in de vorm van uitgebreide rapporten, pdf’s of opmaakbestanden van geïllustreerde boeken of scripties, enzovoort?

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Je kunt natuurlijk iedereen een cd of dvd’tje sturen, maar dat is eigenlijk veel te omslachtig, zeker als het bij de bestanden nog niet om de definitieve versies gaat. Maar je kunt ook een MobileMe-account gebruiken. Daarmee heb je een eenvoudige oplossing binnen handbereik: plaats je bestanden op de iDisk, je virtuele harde schijf op MobileMe – standaard heb je maximaal 20 GB tot je beschikking – en vervolgens bepaal je zelf wie je bestanden mag

bekijken en downloaden. In deze workshop leggen we uit hoe je dat doet en hoe je met een wachtwoordbeveiliging onbevoegden buiten de deur houdt.

Bestanden die je deelt via iDisk, kun je (of iemand anders) benaderen vanaf elke Mac of Windows-pc – en sinds kort ook vanaf de iPhone, iPod touch en iPad.

1: Ga naar iDisk

Ga in je browser naar www.me.com/idisk en log in op je MobileMe-account. (Ben je al ingelogd, klik dan op de knop met de wolk en selecteer in de app-switcher het iDisk-icoon.)


2: Bestand uploaden

Selecteer de iDisk-map waarin je het te delen bestand wilt plaatsen en klik op de knoppenbalk op de uploadknop. Klik in het venster ‘Uploads’ op ‘Choose’ om het venster voor bestandsselectie te openen.


3: Bestand delen

Navigeer naar het bestand en klik op ‘Selecteren’. Het bestand wordt dan geüpload naar de geselecteerde map. Klik op ‘Done’. Selecteer het bestand in je iDisk-map en klik op ‘Share File’.


4: E-mail een link

Stuur nu iedereen met wie je het bestand wilt delen een e-mail met een link naar het bestand. Typ de e-mailadressen in het vak ‘Send this link to’. Typ ook een begeleidend bericht voor de ontvanger(s).


5: Wachtwoord instellen

Mag niet iedereen het bestand bekijken en downloaden? Zet dan een vinkje bij ‘Password-protect file’ en typ het wachtwoord dat toegang geeft tot het bestand.


6. Link met vervaldatum

Je kunt de toegang nog verder beperken met een vervaldatum: zet een vinkje bij ‘Link expires after’ en geef aan na hoeveel tijd de link moet vervallen. Klik ten slotte op ‘Share’.


7. Meerdere bestanden

Om meerdere bestanden te delen, zou je bovenstaande stappen voor elk bestand kunnen herhalen, maar het is gemakkelijker om ze allemaal naar de iDisk-map ‘Public’ te uploaden.


8. Zeg het voort
Vertel nu iedereen met wie je de bestanden wilt delen dat ze die met hun webbrowser kunnen vinden in de (rechtsboven genoemde) map http://public.me.com/jouw_ gebruikersnaam/.


9: Wachtwoord instellen
Om te voorkomen dat Jan en alleman toegang heeft tot je bestanden, klik je in iDisk op het tandwieltje. Ga naar ‘Preferences’, zet een vinkje bij ‘Password-protect your Public folder’ en geef een wachtwoord op.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Marius Knip
Lezer
Marius Knip

Je kunt nog makkelijker wetransfer gebruiken. Via deze site kun je tot max 2 gb files versturen.
Comprimeer je files tot 1 zipfile, vul de namen in naar wie je ze wilt sturen, en klik op versturen. Je krijgt keurig een mail dat je ze verstuurd hebt en ook als de ontvanger ze heeft gedownload krijg je een emailbericht terug.
Het is gratis.

https://www.wetransfer.com/