Terug naar Bellen en sms'en op iPad en Mac (Continuïteit)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bellen en sms'en op iPad en Mac (Continuïteit)

Door Sven Lamers20 januari 2015 12:203 min. leestijd0

Sinds OS X Yosemite en iOS 8 werken de iPhone, iPad en Mac nog beter samen. Een van de nieuwe functies is Continuïteit: het ontvangen en versturen van sms’jes, evenals het bellen op je Mac en iPad via je iPhone. Om Continuïteit te gebruiken, zorg je er van tevoren voor dat je op al je apparaten met hetzelfde Apple ID bent aangemeld en ze allemaal op hetzelfde wifi-netwerk zitten.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 64.

1. Bellen op iPad en Mac

Bellen op iPad en MacControleer of bellen via de iPhone actief is. In iOS zie je dat bij ‘Instellingen>FaceTime>Via mobiel netwerk iPhone’, op de Mac in de voorkeuren van FaceTime (‘Mobiele oproepen via iPhone’).

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile


2. Oproep beantwoorden

Oproep beantwoorden MacWanneer je gebeld wordt op je iPhone, kun je het gesprek aannemen op een iPad. Tegelijk verschijnt ook op de Mac een melding om de oproep te beantwoorden. Ben je een gesprek op je Mac of iPad begonnen, dan kun je het altijd weer overnemen op je iPhone door op de groene balk te tikken.


3. Bellen vanaf Mac

Bellen vanaf MacAls je op een Mac of iPad iemand wilt bellen, tik of klik je op een telefoonnummer in Contacten, Agenda, Berichten, Mail of Safari (Ctrl-klik). Het gesprek wordt meteen gestart. Het is helaas niet mogelijk om gewoon een nummer te bellen vanuit een Mac of iPad, doordat toetsen en een toetsenbord ontbreken.

4. Toetstonen

Toetstonen MacBel je naar een elektronische klantenservice? Ook op je Mac kun je dan gewoon met toetstonen werken door cijfers in te drukken op je toetsenbord. Hopelijk kom je snel bij een mens uit.


5. Extra functies

Extra functies bellen MacStaan op je iPhone speciale functies voor telefoongesprekken (‘Instellingen>Telefoon’), zoals de wachtrij, wisselgesprekken en groepsgesprekken aan, dan kun je die ook op de Mac gebruiken.


6. Sms’en op iPad en Mac

Sms'en op iPad en MacOm sms’jes te kunnen ontvangen en versturen op je Mac en iPad, moet iMessage ingeschakeld zijn. Op de iPhone activeer je daarnaast ‘Instellingen> Berichten>Sms-berichten doorsturen’. Verschijnt er niets? Controleer dan of beide apparaten met dezelfde Apple ID zijn aangemeld en activeer eventueel iMessage opnieuw.

7. Verificatie

Verificatie sms doorsturenAls je ‘Sms-berichten doorsturen’ inschakelt, dien je een pincode in te voeren, die op het geactiveerde apparaat verschijnt. Dit gebeurt eenmalig ter verificatie.


8. Sms in Berichten

Sms in BerichtenVoortaan verschijnen alle sms’jes van je iPhone ook op de Mac en iPad. Ongeacht welke telefoon een persoon heeft, kun je een antwoord sturen vanaf het apparaat waar je mee bezig bent. Hiervoor hoef je je apparaten niet eens op hetzelfde wifi-netwerk aan te melden.


9. Nieuw gesprek

Nieuwe sms vanaf MacEen nieuwe conversatie starten op de Mac werkt net als het bellen. Tik of klik op een nummer in een app of programma en je kunt direct typen. Vervolgens kun je het gesprek gewoon voortzetten op je iPhone of iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar