Terug naar Bekijk bestanden snel in snelle weergave
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bekijk bestanden snel in snelle weergave

Door Redactie iCreate16 september 2014 09:593 min. leestijd0

Ben je op zoek naar een bestand in Finder en weet je niet de naam van het bestand niet meer? Je kunt in Finder verschillende weergaven gebruiken die een handje helpen. De kolomweergave (Cmd+3) en Cover Flow (Cmd+4) tonen een voorvertoning van het bestand, maar die zijn te klein als je op zoek naar bent details. Daarvoor heeft OS X de snelle weergave: selecteer een bestand en druk op spatiebalk.

Deze workshop verscheen eerder in iCreate 61.

Snelle weergave werkt met bijna alle bestanden die je in Finder kunt openen: foto’s, tekstdocumenten, pdf’s, spreadsheets, presentaties, liedjes, films, noem maar op. Zo kun je een document lezen zonder Pages te openen of een filmpje bekijken zonder QuickTime. In deze workshop laten we je alle handigheden van snelle weergave in Finder zien.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1. Snelle weergave activeren met spatie

Snelle weergave spatieOm de snelle weergave te activeren, hoef je in Finder alleen maar een bestand te selecteren en op de spatiebalk te drukken. Druk nogmaals op spatie of op Escape om de weergave te sluiten. Dit werkt met bijna alle bestanden, maar bijvoorbeeld niet met gecomprimeerde (zip) bestanden.


2. Bladeren door bestanden

Snelle weergave bladerenWil je door een lijst bestanden bladeren (foto’s bijvoorbeeld)? Kies eerst de lijstweergave boven in de werkbalk (Cmd+2), druk op spatie en blader met de pijltjestoetsen door alle bestanden. Handig om snel het juiste bestand te vinden.


3. Openen met programma

Snelle weergave openen met programmaAls je het juiste bestand hebt gevonden en daarmee aan de slag wilt gaan, kun je het vanuit snelle weergave openen. Klik rechtsboven op ‘Open met [programmanaam]’. Het gekozen programma start nu direct op met het geselecteerde bestand.

4. Delen vanuit snelle weergave

Delen vanuit snelle weergaveOok het delen van een bestand kan vanuit de snelle weergave. Klik rechtsboven op het deelicoon, kies het medium en deel het bestand. De beschikbare opties om het bestand te delen zijn afhankelijk van het type bestand.


5. Schermvullend en zoomen

Snelle weergave schermvullendKun je het bestand in de snelle weergave nog steeds niet goed genoeg zien? Klik rechtsboven op de pijltjes (in Yosemite: het groene plus-icoontje) om de snelle weergave schermvullend te maken. Zo kun je ook gewoon films kijken. Je kunt ook in- en uitzoomen door met twee vingers te knijpen.


6. Meerdere bestanden snel weergeven

Meerdere bestanden in snelle weergave
Wil je meerdere bestanden snel weergeven in één venster? Selecteer ze, druk op spatie en klik op de knop met de vierkantjes linksboven. Je krijgt een overzichtsweergave van alle bestanden.

7. Meerdere pagina’s

Meerdere pagina's in snelle weergave
Open je een bestand van meerdere pagina’s in de snelle weergave, dan kun je hier gewoon doorheen scrollen of op de paginaminiaturen aan de rechterkant klikken. Zo kun je snel door een pdf of tekstdocument bladeren.


8. Mailbijlagen

Bijlagen Mail in snelle weergave
Een e-mailbijlage in Mail hoef je niet te openen om de inhoud ervan te bekijken. Je kunt deze ook openen met snelle weergave. Selecteer de bijlage en druk op spatie of selecteer de bijlage niet eens en druk op Cmd+Y.


9. Snelle weergave in het Dock

Snelle weergaven in het Dock
Mappen die je in het Dock plaatst, zoals Downloads, kun je openen als waaier, raster of lijst. Voor alle weergaven geldt: zet de cursor boven een bestand en druk op spatie voor een snelle weergave. Zo kun je direct vanuit het Dock bestanden weergeven.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar