Terug naar Aware houdt bij hoelang je al achter de Mac zit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Aware houdt bij hoelang je al achter de Mac zit

Door Laura Grootaarts17 juni 2016 18:382 min. leestijd0

Iedereen weet dat het niet verstandig is om te lang achter elkaar achter je Mac te zitten. Er zijn genoeg apps die je er – meestal nogal dwingend – aan herinneren  dat het tijd wordt om een korte pauze te houden en de benen te strekken. De Mac-app Aware pakt het net even anders aan.

Aware in je menubalk

Aware is een gratis app die maar één ding doet: bijhouden hoelang je al aan het werk bent. In je menubalk zie je precies hoeveel uren en minuten je achter de Mac zit. De app registreert de bewegingen van je Mac en op het toetsenbord. Als je een tijdje inactief bent, wordt de timer gepauzeerd. Bespeurt hij weer beweging, dan begint hij weer opnieuw te lopen.

Aware Mac

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Dat is het. Geen alarmbellen die je waarschuwen dat je nu toch écht eens in beweging moet komen. Geen pop-up die je goedbedoelde rek- en strekoefeningen voorschotelt. Enkel en alleen dat kleine timertje constant in de periferie van je blikveld. Wat je vervolgens verder doet met die informatie, moet je zelf weten. Vind je het tellertje toch irritant worden? Klik erop en kies voor ‘Quit Aware’ om het appje af te sluiten

Aware is gratis te downloaden in de Mac App Store.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar