Terug naar Automator-taken in Agenda zetten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Automator-taken in Agenda zetten

Door Jelle Mol21 april 2015 09:003 min. leestijd1

Combineer Automator-taken met de Agenda en je krijgt de mogelijkheid om taken in te plannen en automatisch uit te laten voeren. Iedere avond, één keer in de week of maand, of gewoon op bepaalde data. Net wat je wilt. In deze workshop gaan we een takenreeks aanmaken om dagelijks ons bureaublad op te schonen. Wij gooien de bestanden weg, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen ze te verplaatsen naar een ‘nog te sorteren’-mapje, of iets heel anders. De mogelijkheden met Automator zijn haast eindeloos.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 66.

Heb je inspiratie nodig voor andere takenreeksen die je in Agenda kunt zetten? Kijk eens naar de mogelijke taken in de categorie ‘Bestanden en mappen’ en ‘Muziek’. Al gedacht aan een automatische, dagelijkse back-up van bestanden? Of het wekelijks importeren van nieuwe liedjes in iTunes?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Agenda-herinnering in Automator

Automater-taken Agenda 1Open Automator vanuit de map programma’s of via Spotlight (Cmd+spatie). Klik op ‘Nieuw document’ en vervolgens op het type ‘Agenda-herinnering’.


2. Takenreeks

Automater-taken Agenda 2Automator voert uit wat je in een takenreeks definieert. Klik in het paneel Taken op ‘Bestanden en mappen’ en sleep de taak ‘Haal opgegeven Finder-onderdelen op’ naar rechts.


3. Map kiezen

Automater-taken Agenda 3Klik op ‘Voeg toe’ om aan te geven in welke map Automator bestanden moet ophalen. Wij kiezen voor het Bureaublad, maar deze taak werkt met iedere map.

4. Bestanden weggooien

Automater-taken Agenda 4Automator moet weten wat er met deze map moet gebeuren. Voeg achtereenvolgens ‘Haal mapinhoud op’ en ‘Verplaats Finder-onderdelen naar prullenmand’ toe aan de takenreeks.


5. Taak uitvoeren in Automator

Automater-taken Agenda 5Voordat we deze takenreeks gaan koppelen aan een Agenda-activiteit, is het handig om eerst te testen of alles goed werkt. Klik rechtsboven op de knop ‘Voer uit’ om je takenreeks te controleren.


6. Takenreeks exporteren

Automater-taken Agenda 6Als de takenreeks klopt, moet je hem exporteren als applicatie. Kies voor ‘Archief>Exporteer’ en geef de takenreeks een herkenbare naam. Een handige opslaglocatie is iCloud Drive.

7. Taak in Agenda

Automater-taken Agenda 7Open de Agenda en maak een nieuwe activiteit aan. Geef hem een herkenbare naam en zet de begin- en eindtijd op hetzelfde tijdstip. Stel ook een automatische herhaling in.


8. Melding

Automater-taken Agenda 8De Automator-taak koppelen gaat via ‘Melding>Aangepast>Open bestand’. Klik vervolgens op ‘Agenda’, kies in het uitklapmenu voor ‘Andere’ en selecteer de geëxporteerde takenreeks.


9. Melding (2)

Automater-taken Agenda 9Zet de tijd van de melding op ‘Bij aanvang’ en klik op ‘OK’. Op het ingestelde tijdstip wordt je takenreeks uitgevoerd. Wil je het testen, zet dan de activiteit op één minuut vanaf nu.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Kristof Vernaeve
Lezer
Kristof Vernaeve

telkens als ik bij melding aangepast aan klik en ik stel alles in zoals hierboven beschreven, dan is na het terug openen van de afspraak alles weg onder melding en wordt bijgevolg ook de actie niet uitgevoerd help help.