Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van maart 2022 (deel 2)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van maart 2022 (deel 2)

Door Redactie iCreate20 maart 2022 09:006 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is deel 2 van onze beste Apple-tips & trucs van maart 2022! Het eerste deel met tips lees je hier.

Zaklamp helderder maken of dimmen

136_tips

Het lampje aan de achterkant van de iPhone doet niet alleen dienst als flitser, maar ook als zaklamp. Wat veel mensen niet weten, is dat je de helderheid van de zaklamp kunt veranderen.

Zorg eerst dat de regelaar ‘Zaklamp’ tussen de knoppen van het Bedieningspaneel staat. Dit doe je door de Instellingen-app te openen en op ‘Bedieningspaneel’ te tikken. Tik naast ‘Zaklamp’ op het groene plus-icoon. Open vervolgens het Bedieningspaneel, houd de zaklamp even ingedrukt, en veeg over de regelaar omhoog om de helderheid te verhogen, of omlaag om de zaklamp te dimmen.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

 Waar is de Weer-app van de iPad?

136_tips

Je zoekt, en kunt hem maar niet vinden: de Weer-app op je iPad. Je vindt hem op geen van je thuisschermen, niet in de appbibliotheek en ook al niet via de zoekfunctie Spotlight. Opnieuw downloaden uit de App Store dan maar? Ook daar schittert Weer door afwezigheid. Hoe kan dat?

Het antwoord is heel eenvoudig: de Weer-app van Apple is er niet voor je iPad. Hij is er uitsluitend voor de iPhone. Niemand weet waarom. Hetzelfde geldt overigens voor de app Rekenmachine: ook die is er exclusief voor de iPhone.

Bijzonder genoeg kun je wél de Weer-widget op het thuisscherm van je iPad zetten. Als je op een widget tikt, open je gewoonlijk de bijbehorende app. Maar als je op je iPad op de Weer-widget tikt, opent de website weather.com.

Nieuwe Apple Watch-wijzerplaat

136_tips

Recent is er een nieuwe Apple Watch-­wijzerplaat verschenen. Als Nijmeegse redactie zijn we er best content mee, want hij is rood-zwart-groen en NEC wordt kampioen. Toevallig zijn dat ook de kleuren van de Pan-Afrikaanse vlag.

Je vindt de nieuwe wijzerplaat genaamd ‘Unit­y-licht’ via de app Watch op het tabblad ‘Wijzerplaten’. Hij staat daar bij de ‘Nieuwe ­wijzerplaten’ en is geschikt voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Vind je de kleuren mooi? Er is ook een bijpassend Apple Watch-bandje te koop: dit Black Unity-bandje kost 99 euro.

Verander de zoekmachine in DuckDuckGo

136_tips

De adresbalk van Safari gebruik je waarschijnlijk niet alleen om naar een website te navigeren, maar ook om mee te googelen. Standaard wordt daarvoor Google gebruikt, maar dit is aan te passen naar het privacyvriendelijkere DuckDuckGo.

Open de Instellingen-app van je iPhone en ga naar ‘Safari>Zoekmachine’. Zet een vinkje achter DuckDuckGo. Voer je voortaan een zoekterm in de adresbalk van Safari in, dan wordt de zoekmachine met het eendenlogo ingeschakeld om te zoeken.

Zet veelgebruikte documenten in je Dock

De inhoud van je meldingen verbergen Nieuwsgierige vrienden of familieleden die graag naar je berichtjes spieken, iedereen heeft ze wel. Helaas is hier niet eens een code voor nodig, want de inhoud van de berichten op je iPhone is (deels) zichtbaar wanneer hij vergrendeld is. Gelukkig kun je deze voorvertoningen op je iPhone (of iPad) verbergen. Ga naar ‘Instellingen>Berichtgeving>Toon voorvertoning’. In het huidige venster bepaal je in hoeverre je meldingen zichtbaar zijn: ‘Altijd’ geeft de voorvertoning van de inhoud constant weer, ‘Nooit’ laat helemaal niets zien en met ‘Indien ontgrendeld’ zie je de voorvertoning alleen wanneer je toegangsscherm ontgrendeld is.

Het Dock op je Mac is veelzijdiger dan je misschien denkt. Natuurlijk vind je hier je veelgebruikte en recente apps, je downloads en de prullenmand. Maar wist je dat je ook documenten in het Dock kunt zetten? Dat is handig voor documenten die je vaak raadpleegt. Sleep zo’n document gewoon het Dock in, in het compartiment waar ook de prullenmand staat (maar niet ín de prullenmand).

Controleer je vooruitbestellingen in de App Store

136_tips

Spendeer je regelmatig geld aan apps of games die nog niet zijn verschenen, dan vergeet je wellicht wat je hebt aangeschaft. In dat geval is het handig om zo nu en dan al je vooruitbestellingen te controleren. De App Store heeft hier een handig overzicht van.

Open de App Store op je iPhone of iPad, tik rechtsboven op de accountknop (of je gepersonaliseerde foto) en tik bovenaan op je naam. Wanneer je uiteindelijk op ‘Vooruitbestellingen’ tikt, krijg je al je pre-orders te zien. Zie je het kopje ‘Vooruitbestellingen’ nergens staan? Dat betekent dan dat je geen enkele pre-order (meer) hebt.

Het wachtwoord van je Apple ID veranderen

tips_136

Wordt er met je Apple ID geknoeid of zijn je inloggegevens verouderd, dan is het verstandig om je wachtwoord te wijzigen. Op je iPhone of iPad ga je naar ‘Instellingen>­[Je naam]>Wachtwoord en beveiliging>Wijzig wachtwoord’. Ontgrendel je toestel, voer een nieuw wachtwoord in en tik op ‘Verifieer>Wijzig’.

Dit kan ook via je Mac. Ga in dat geval naar ‘Systeemvoorkeuren>Apple ID>Wachtwoord en beveiliging>Wijzig wachtwoord’. Ontgrendel je Mac, voer een nieuw wachtwoord in en klik op ‘Verifieer>Wijzig’. Overigens moeten de volgende elementen er in ieder geval in: minstens acht tekens, zowel hoofd- als kleine letters en minimaal één cijfer.

De inhoud van je meldingen verbergen

136_tips

Nieuwsgierige vrienden of familieleden die graag naar je berichtjes spieken, iedereen heeft ze wel. Helaas is hier niet eens een code voor nodig, want de inhoud van de berichten op je iPhone is (deels) zichtbaar wanneer hij vergrendeld is. Gelukkig kun je deze voorvertoningen op je iPhone (of iPad) verbergen.

Ga naar ‘Instellingen>Berichtgeving>Toon voorvertoning’. In het huidige venster bepaal je in hoeverre je meldingen zichtbaar zijn: ‘Altijd’ geeft de voorvertoning van de inhoud constant weer, ‘Nooit’ laat helemaal niets zien en met ‘Indien ontgrendeld’ zie je de voorvertoning alleen wanneer je toegangsscherm ontgrendeld is.

(On)bekende contacten blokkeren op je iPhone

Reclame, spam, een kennis die je liever niet meer spreekt – genoeg redenen om een nummer te blokkeren. Bij een bestaand contact ga je naar ‘Instellingen>Telefoon>Geblokkeerde contacten>Voeg toe’. Selecteer nu het contact dat je wilt blokkeren.

Bij alle onbekende nummers doe je dit zelfs in één klap. Ga naar ‘Instellingen>Telefoon’, scrol naar beneden en activeer de schakelaar bij ‘Houd onbekende bellers stil’. Alle onbekende nummers blijven nu stil, behalve in de volgende gevallen: als ze tot je recente oproepen behoren, wanneer Siri ze belangrijk acht, en 24 uur na een noodoproep. Alleen overbodige belletjes gaan aan je voorbij!

Foto ‘oppakken’ op je iPhone en ‘neerzetten’ op je iPad

Apple tips maart 2022 deel 2

Er zijn op je iPhone en iPad superhandige gebaren voor kopiëren en plakken, en bijna niemand kent ze. Maar wanneer je een iPhone én een iPad hebt, lijken ze bijna magisch. Open op je iPhone een foto in de app foto’s, zet er drie vingers op, en beweeg die naar elkaar toe. Dat is het gebaar voor kopiëren en met een beetje fantasie lijkt het alsof je de foto oppakt.

Apple tips maart 2022 deel 2

Pak nu je iPad erbij, en open de app Notities. Zet weer drie vingers op het scherm, maar beweeg ze nu uit elkaar. Dan duikt plots je foto op!

Bouw een discofeest met Philips Hue en Spotify

Apple tips maart 2022 deel 2

De lampen van Philips Hue werken sinds kort met Spotify. Hierdoor dansen je lampen als het ware mee met de muziek, en tover je je kamer om tot een ware disco! Je stelt het in via het middelste Sync-tabblad in de Hue-app. Voeg hier je Spotify-account toe, en selecteer (of maak) een entertainmentruimte om aan te geven welke lampen mee moeten doen.

Wanneer alles ingesteld is, kun je op een willekeurig apparaat naar Spotify luisteren en vervolgens met de Sync-knop in de Hue-app je disco starten. Je stelt daar ook precies in hoe intens het effect is – wij vinden de laagste intensiteit het prettigst – en welke kleuren er voorbij moeten komen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar