Terug naar 5x jullie favoriete Opdrachten uit iCreate 105
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5x jullie favoriete Opdrachten uit iCreate 105

Door Sven Lamers25 februari 2019 12:143 min. leestijd0

Met Apple’s gratis app Opdrachten laat je je iPhone en iPad omslachtige taken geheel automatisch uitvoeren. Dat scheelt jou veel tijd en moeite. In iCreate 105 zetten we je iPhone aan het werk en laten we je de 30+ allerbeste opdrachten zien. Dit zijn de vijf opdrachten die door jullie het vaakst gedownload zijn – open de linkjes op je iPhone of iPad.

1. Deel je wifi als QR-code

De functie om wifi-wachtwoorden te delen tussen Apple-apparaten, is superhandig. Maar om te kunnen delen moet je in elkaars contacten staan en bovendien werkt het niet bij iemand met een Android. Met de opdracht ‘Share Wi-Fi’ laat je geheel automatisch een QR-code aanmaken voor het netwerk waarmee je verbonden bent. De andere persoon hoeft die alleen maar in te scannen – noch de naam van het wifi-netwerk noch het wachtwoord zijn nodig.

Download Share Wi-Fi

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. ‘Ik kom eraan schat’

Ik kom eraan schat

Je werkdag zit erop als het werk af is, niet als de klok 5 uur aantikt. En in het gunstigste geval zit je een halfuur in de auto naar huis – tenzij het verkeer tegenzit. Voor je partner is het wel zo handig als die weet hoe laat je thuis bent. Met deze opdracht zeg je tegen Siri ‘Ik kom eraan schat.’ Opdrachten kijkt dan wat je locatie is, berekent hoe lang je reis gaat duren bij de huidige verkeerssituatie en stuurt je partner een berichtje met mijn aankomsttijd.

Kies in de instellingen van een opdracht ‘Voeg toe aan Siri’ en spreek ‘Ik kom eraan schat’ in. Voortaan roep je de opdracht met deze woorden op.

Download Ik kom eraan schat

3. Voeg artikel toe aan Notities

Icoon notities

Apple’s Notities is een prima app, alleen kun je daarin standaard geen hele artikelen die je op internet tegenkomt bewaren – iets wat bij andere Notitie-apps wel kan. Met de opdracht ‘Voeg artikel toe aan Notities’ is het alsnog mogelijk. Hiermee wordt automatisch een notitie met de volledige tekst gemaakt wanneer je via het Deel-menu een website of document naar de opdracht stuurt.

Download Voeg artikel toe aan Notities

4. Zaklamp inschakelen als Harry Potter

Wil je je een echte tovenaar wanen? Met twee opdrachten Lumos en Nox bedien je de zaklamp van je iPhone net als Harry Potter. Spreek de magische woorden ‘-Lumos’ uit, en de zaklamp gaat aan. De toverspreuk ‘Nox’ maakt dat weer ongedaan. Wie had verwacht dat je als dreuzel zou kunnen toveren …

Na het downloaden en installeren van de Opdrachten, moet je nog de juiste Siri-zin koppelen. Kies in de instellingen van een opdracht ‘Voeg toe aan Siri’ en spreek respectievelijk Lumos en Nox in. Voortaan roep je de opdracht met deze woorden op.

Download Lumos

Download Nox

5. Blèr mee met Muziek

Deze opdracht komt als geroepen om van elk nummer de songtekst op te zoeken. De opdracht is zo aangepast dat deze automatisch de tekst zoekt van het huidige nummer dat in Muziek afgespeeld wordt. Als je wilt kun je zelfs Siri mee laten zingen, al is dat met zijn (of haar) “talent” vooral een egoboost voor jezelf.

Download Blèr mee met Muziek

Benieuwd naar nog veel meer opdrachten? iCreate 105 ligt deze week nog in de winkels. Bestellen via de webshop is ook mogelijk.

iCreate 105
iCreate 105
Win een iPhone XS!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar