Terug naar 5x nieuwe muziek ontdekken op Apple Music
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5x nieuwe muziek ontdekken op Apple Music

Door Sven Lamers16 maart 2017 12:172 min. leestijd0

Bij de lancering van Apple Music was de persoonlijke service hét grootste onderscheidende punt ten opzichte van concurrenten als Spotify. Om nieuwe muziek te ontdekken schotelt de dienst je afspeellijsten voor, samengesteld door mensen in plaats van door algoritmes. Om continu nieuwe lijsten te kunnen bieden, heeft Apple Music inmiddels ook mixes in de aanbieding. Deze worden wél door algoritmes samengesteld. Maar waar kun je op Apple Music muziek ontdekken

Apple Music muziek ontdekken

1. Mixes

Op het tabblad ‘Voor jou’ vind je altijd twee mixes bovenaan. De Favorieten Mix wordt dagelijks bijgewerkt en bevat met name nummers die je al kent, maar een tijdje niet meer geluisterd hebt. De Nieuwe Muziek Mix bevat alleen muziek die nog niet in je bibliotheek staat, maar daar wel bij past.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Afspeellijsten voor jou

Scrol iets verder omlaag op ‘Voor jou’ en je vindt afspeellijsten die bij je luistergedrag passen. Aan de hand van een kort tekstje zie je waarom Apple Music denkt dat je een afspeellijst leuk gaat vinden.

3. Nieuwe muziek

De nieuwste albums vind je op het tabblad Ontdekken. Hier wordt niets aan je voorkeuren aangepast, je krijgt te zien wat er allemaal net in de catalogus van Apple Music is opgenomen.

4. Afspeellijsten voor iedereen

Onder Ontdekken vind je daarnaast afspeellijsten die zijn samengesteld door Apple Music of andere curators (bijvoorbeeld muziekmagazines of audiomerken). Ook hiervoor geldt dat ze niet voor jou persoonlijk zijn samengesteld, maar voor iedere gebruiker hetzelfde zijn.

5. Eigen radiostations

Als je in de zoekbalk een artiest of nummer hebt gezocht, kun je dat direct afspelen, maar je kunt ook een radiostation starten op basis van die zoekterm. Er wordt dan muziek afgespeeld die lijkt op jouw zoekterm. Het verschil met een afspeellijst is dat een radiostation oneindig doorgaat; een soort associatiespelletje zonder eind.

Apple Music vs Spotify

Het bovenstaande lijstje is afkomstig uit het artikel Apple Music vs Spotify uit iCreate 86. Apple Music en Spotify zijn de twee grootste muziekstreamingdiensten. Wat zijn de voor- en nadelen van de twee en welke dienst is de beste? Lees het allemaal in iCreate 86!

iCreate 86
iCreate 86
WhatsApp – 84 supertips
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar