Terug naar Apple Music: afspeellijsten maken, beluisteren en delen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Apple Music: afspeellijsten maken, beluisteren en delen

Door Sven Lamers24 oktober 2015 11:173 min. leestijd0

Een van de leukste features van Apple Music zijn de kant-en-klare afspeellijsten. Deze zijn samengesteld door mensen in plaats van algoritmes – en dat merk je bijvoorbeeld aan het feit dat veel afspeellijsten een opbouw hebben en ergens naar toewerken.

Toch is het soms ook fijn om je eigen Apple Music afspeellijsten te maken. Daarom laten we in deze workshop in detail zien hoe je op de Mac zelf afspeellijsten maakt. Vervolgens gaan we naar de gemaakte playlist luisteren op onze iPhone of iPad en passen hem desgewenst aan door een nummer te verwijderen of toe te voegen. Ten slotte willen we onze afspeellijst nog delen met vrienden.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 71.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Activeer de iCloud-muziekbibliotheek

Afspeellijst Apple Music - Stap 1

Voor het maken van een afspeellijst met nummers van Apple Music moet je iCloud-muziekbibliotheek activeren. Dat doe je in iTunes, via ‘Voorkeuren>Algemeen>iCloud-muziekbibliotheek’.

2. Maak een nieuwe afspeellijst

Afspeellijst Apple Music - Stap 2

Ga nu naar het kopje ‘Afspeellijsten’ in iTunes, klik linksonder op het plusje en kies voor ‘Nieuwe afspeellijst’. Geef de lijst een duidelijke naam zodat je hem altijd kunt terugvinden.

3. Zoek je favoriete nummers

Afspeellijst Apple Music - Stap 3

Zoek nu naar nummers voor de playlist via het zoekvakje rechtsboven. Let erop dat je het tabblad ‘Apple Music’ kiest als je nummers zoekt die niet in je eigen bibliotheek.

4. Voeg de nummers toe

Afspeellijst Apple Music - Stap 4

Een afzonderlijk nummer voeg je direct toe aan je afspeellijst door op de knop met de drie puntjes achter het nummer te klikken en ‘Voeg toe>[Naam afspeellijst]’ te kiezen.

5. Voeg een nummer van album toe

Afspeellijst Apple Music - Stap 5

Om een nummer van een album uit de resultaten toe te voegen, open je eerst de Apple Music-pagina van het betreffende album in de resultaten. Ook hier staan de drie puntjes achter het nummer.

6. Of versleep het geselecteerde nummer

Afspeellijst Apple Music - Stap 6

Je kunt het geselecteerde nummer ook verslepen. Direct verschijnt er een zijbalk met al je afspeellijsten waaraan je het nummer kunt toevoegen. Dat werkt ook vanuit andere afspeellijsten.

7. Je afspeellijst op je iPhone of iPad

Afspeellijst Apple Music - Stap 7

Pak je iPhone of iPad erbij en activeer Apple Music en iCloud-muziekbibliotheek via ‘Instellingen>Muziek’. In de app Muziek verschijnt de afspeellijst nu automatisch.

8. Je afspeellijst aanpassen op je iPhone

Afspeellijst Apple Music - Stap 8

Wil je achteraf nog een nummer toevoegen of verwijderen? Tik op de afspeellijst en kies ‘Wijzig’. Nu voeg je gemakkelijk nummers toe of verwijder je er een aantal. Tik ten slotte op ‘Gereed’

9. Offline en delen

Afspeellijst Apple Music - Stap 9

Via de knop met de drie puntjes maak je een afspeellijst beschikbaar om offline te beluisteren. Met behulp van de deel-knop verstuur je een link naar de lijst naar je vrienden.

Nog meer workshops uitproberen? Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 71.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar