Terug naar Album-illustraties toevoegen in iTunes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Album-illustraties toevoegen in iTunes

Door Redactie iCreate18 september 2010 12:142 min. leestijd1

Heb je veel mp3-bestanden in iTunes staan? Dan moet je waarschijnlijk zelf album-illustraties aan de nummers van het album toevoegen. In deze workshop laten we zien hoe je dat doet.

Als je geen zin hebt om muziekcd’s te importeren en per se geen muziek via de iTunes Store wilt aanschaffen, dan zal je waarschijnlijk erg veel werk hebben aan de organisatie van je muziekbibliotheek. Met een beetje pech herkent iTunes namelijk de songtitel, albumnaam en de artiest niet, waardoor je alles zelf moet invullen. Bovendien krijg je geen albumillustraties te zien. Zo wordt het al gauw een enorme bende in iTunes.

Dat is dan ook het enige echte nadeel van iTunes: het staat of valt bij een goede organisatie. Als je geen albumillustraties hebt, heeft het geen zin om de rasterweergave over Cover Flow te gebruiken, omdat je alle nummers toch moet eerst moet lezen om ze te herkennen. Dat vinden wij zelf nog steeds erg onhandig en daarom laten we in deze workshop zien hoe je albumillustraties toevoegt aan muziek in iTunes. Als je veel muziek in iTunes hebt staan, kan dat erg veel werk zijn. Maar het is de moeite zeker waard.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1 Album-illustraties ophalen


Misschien kan de iTunes Store helpen de muziek te herkennen. Ctrl-klik op het album selecteer de optie ‘Haal albumillustraties op’ om te kijken of iTunes een afbeelding heeft.


2 Zelf album-illustraties zoeken

Als dat niet lukt, zul je zelf naar beeldmateriaal moeten zoeken. Open dan Safari en typ de naam van het album in bij een zoekmachine naar keuze. Zoek een mooie versie uit, die wat groter is dan normaal.


3 Klikken en slepen

Selecteer nu alle nummers en ctrl-klik op het album. Selecteer de optie ‘Info’ en klik op ‘Ja’ om de Album-informatie te openen. Sleep de album-afbeelding van het bureaublad naar het vakje ‘Illustratie’.


4 Album-illustraties aanpassen

Soms gaat dit wel eens fout, vooral als je al eerder ander beeldmateriaal aan een nummer hebt toegevoegd. Ctrl-klik in dat geval op het nummer in kwestie, ga naar de optie ‘Info’ en open het tabblad ‘Illustratie’. Haal de verkeerde illustratie weg.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
bertvan
Lezer
bertvan

Hallo daar,
Ik begrijp niet dat ik een peperdure mac koop, daar mijn peperdure officieel gekochte cd’tjes in stop, dat 1: mijn bibliotheek een chaos wordt, 2. De albumillustraties niet automatisch worden opgehaald.
Anno 2011 kan i-tunes ze zelfs niet vinden!

Bert Boos