Terug naar Abonnee? Zo lees je iCreate Magazine digitaal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Abonnee? Zo lees je iCreate Magazine digitaal

Door Sven Lamers24 september 2015 13:413 min. leestijd2

Ben je abonnee van iCreate? Dan krijg je de digitale versie van iCreate automatisch in je mailbox. De beste manier om de digitale iCreate op al je Apple-apparaten te lezen, is via iBooks. Helaas moet je de uitgaves handmatig op zowel je Mac als iOS-apparaat toevoegen omdat iBooks pdf’jes niet kan synchroniseren via iCloud. Vanaf iOS 9 is dat wel snel gepiept met behulp van iCloud Drive. Dan bewaar je de uitgaves in iCloud Drive op de Mac en opent ze via de iCloud Drive-app op je iOS-apparaat in iBooks. Helaas werkt dat alleen in deze richting – vanaf iBooks op iOS krijg je de iCreate namelijk niet in iCloud Drive. Hieronder leggen we het in de goede volgorde uit. Nadat de uitgaves dan zijn toegevoegd, lees je de iCreates op iOS rechtstreeks in iBooks, op de Mac gebruik je Voorvertoning.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate.

1. De nieuwe iCreate is er!

Stap 1 iCreate digitaal lezen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Mooi. Die zetten we meteen in iBooks door het bestand vanuit Mail te downloaden. Sla het ergens op, Ctrl-klik erop en kies ‘Open met>iBooks’.

2. Je ziet iCreate in iBooks

Stap 2 iCreate digitaal lezen

iBooks verschijnt en toont de iCreate, daarnaast wordt ook direct Voorvertoning geopend. Dat hoeft nu nog even niet, dus sluit het venster ervan. Open in iBooks het tabblad ‘Sets’.

3. Maak een set ‘iCreate Magazine’

Stap 3 iCreate digitaal lezen

Klik linksonder op het plusje om een nieuwe set te maken. Geef die de naam ‘iCreate Magazine’, ‘Het beste tijdschrift ter wereld’ of iets soortgelijks.

4. Sleep iCreate Magazine naar de nieuwe set

Stap 4 iCreate digitaal lezen

Sleep nu de uitgave(n) naar de nieuwe set en open hem. Via het knopje ‘Sorteer op’ kun je instellen hoe je de iCreates wilt rangschikken; op datum, op naam, of handmatig.

5. Open een uitgave in Voorvertoning

Stap 5 iCreate digitaal lezen

Met een dubbelklik op een uitgave open je die in Voorvertoning. Via ‘Weergave>Twee pagina’s’ bekijk je twee pagina’s van iCreate tegelijk, net als bij het papieren magazine.

6. Naar iOS via iCloud Drive

Stap 6 iCreate digitaal lezen

iCreate lezen gaat nog beter op de iPad. Maar hoe krijgen we de pdf’s naar iOS? Daar is iCloud Drive voor uitgevonden. Versleep het bestand van de uitgave daarheen via Finder.

7. Activeer de iCloud Drive-app

Stap 7 iCreate digitaal lezen

In iOS 9 kun je de iCloud Drive-app activeren via ‘Instellingen>iCloud>iCloud Drive>Op beginscherm’. Open de app en kies de uitgave. Tik dan op de Deel-knop en kies ‘Kopieer naar iBooks’.

8. Lees iCreate in iBooks

Stap 8 iCreate digitaal lezen

De uitgave wordt gedownload en opent meteen in iBooks. Via de knop met de lijntjes linksboven krijg je een overzicht van alle pagina’s waar je dan direct naartoe kunt springen.

9. Verzameling magazines

Stap 9 iCreate digitaal lezen

iBooks synchroniseert de pdf’jes dus niet, maar het weet wel als een uitgave in een set staat. Die open je via het menu midden boven in het scherm.

Vanaf iOS naar de Mac

iTunes_sync

Heb je per ongeluk de iCreate eerst in iOS geïmporteerd in iBooks? Om die alsnog op je Mac te krijgen, moet je je iPhone of iPad aansluiten op je computer en de pdf’s via de optie ‘Boeken’ in iTunes synchroniseren. Dan verschijnen de uitgaves gewoon in iBooks op de Mac.

Heb je iCreate niet digitaal ontvangen?

Ben je abonnee en heb je geen digitale uitgave ontvangen? Controleer dan je e-mailadres en pas het zo nodig aan. Dan ontvang je voortaan de digitale uitgave in je digitale postvak.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Leen van Kreuningen
Lezer
Leen van Kreuningen

Ik heb de magazines van iCreate gedownload en opgeslagen, maar ik mis Nr.86 ; mijn abo nummer is 1016070077 hoe kan ik daar nog aankomen?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Met deze vraag kun je het best even contact opnemen met onze abonnementen-administratie (Aboland). Dit zijn de contactgegevens: https://www.icreatemagazine.nl/contact/