Terug naar Aankopen beheren in Delen met gezin
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Aankopen beheren in Delen met gezin

Door Daan Jeuken30 december 2014 12:002 min. leestijd0

In de vorige workshop heb je kunnen zien hoe je Delen met gezin kunt instellen, zodat alle aankopen met de hele familie worden gedeeld. Alle gezinsleden vallen nu onder één creditcard, maar dat betekent niet dat iedereen ongeremd met geld kan smijten. Zo kun je de aankopen beheren in Delen met gezin.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 63.

1. Aankopen bekijken

Aankopen bekijkenNu de accounts gekoppeld zijn, kun je dus gratis elkaars aankopen downloaden. Ga in de App Store of iTunes Store naar ‘Updates>Aankopen’ of ‘Aankopen’ en je ziet daar je gezinnetje terug.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Downloaden

Aankopen downloadenKlik op een gezinslid om diens aankopen te bekijken. Via het wolkje kun je de aankopen zelf ook direct downloaden. Zoek je in de Store een app die een ander al heeft, dan vind je daar hetzelfde wolkje terug. Dat geldt voor apps, muziek, films, podcasts, ringtones en boeken.


3. Aankopen verbergen

Aankopen verbergenAls je spullen hebt gedownload die je liever niet aan de rest van je gezin laat zien, ga je bij Aankopen naar ‘Mijn aankopen’. Veeg van rechts naar links over een aankoop en kies ‘Verberg’.

4. Zichtbaar maken

Zichtbaar makenOm je verborgen aankopen weer te tonen, open je de iTunes Store op je Mac. Log in, klik rechts op ‘Account’ en klik achter ‘Verborgen aankopen’ op ‘Beheer’. Hier kun je de items weer zichtbaar maken.


5. Goedkeuren van aankopen

Goedkeuren van aankopenMinderjarige kinderen kunnen ook gewoon door de Stores struinen. Zodra ze op de Koop-knop drukken, moeten ze de aanvraag indienen bij de ouders. Dat geldt ook voor gratis apps. Indien kinderen gebruikmaken van iTunes-tegoed, heeft dit tegoed voorrang op de creditcard en hoeven ze geen toestemming te vragen.


6. Toestemming geven

Toestemming gevenDe gemachtigden krijgen vervolgens de aanvraag binnen. Open die en je kunt zien wat de aankoop precies inhoudt. Oordeel zelf en tik bovenaan tot slot op ‘Wijs af’ of ‘Koop’.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar