Terug naar 9 vragen die je kunt stellen aan Siri op de Apple TV
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

9 vragen die je kunt stellen aan Siri op de Apple TV

Door Daan Jeuken28 september 2016 13:263 min. leestijd0

Siri op de nieuwe Apple TV spreekt eindelijk Nederlands nu tvOS 10 gelanceerd is. Je kunt voortaan dus praten met je televisie. Maar waar heb je het dan zoal over? Met de volgende opdrachten kan Siri op de Apple TV prima uit de voeten.

1. Je wachtwoord invoeren

Siri op de Apple TV

De letterkiezer van de Apple TV is best handig, maar nog steeds niet ideaal. Moet je wachtwoorden invoeren, dan is de iPhone-app Apple TV Remote het handigst. Heb je die ook niet in de buurt? Vraag het Siri! Spreek je wachtwoord letter voor letter in, net als bij Lingo.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

2. Netflix en YouTube doorzoeken

Siri op de Apple TV

Wat geldt voor wachtwoorden, geldt nog meer voor zoektermen. Kies de zoekfunctie in apps als Netflix of YouTube en spreek je zoekterm in. Je hoeft de apps overigens niet per se te starten: druk op de Siri-knop op je afstandsbediening en vraag “Zoek op YouTube naar kattenfilmpjes”.

3. Films zoeken

Siri op de Apple TV

Op zoek naar een specifieke film? Vraag het Siri en hij zal hem voor je tonen, in de iTunes-filmbibliotheek, maar ook in Netflix. Op zoek naar een minder specifieke film? Vraag om een goede dramafilm, een film met Daniel Craig, een grappige horrorfilm – Siri vindt ze allemaal. Het leuke is dat niet elke zoekopdracht op zichzelf staat. Zoek je een romantische komedie, dan krijg je heel veel opties. Vraag je daarna alleen die met Hugh Grant, dan krijg je … nog steeds veel opties, maar wel iets minder.

4. Wat voor weer het wordt

Siri op de Apple TV

Siri weet meer dan alleen de inhoud van films. Vraag hem even naar het weer, de aandelen of check wat hij van sport weet.

5. Je favoriete muziek

Siri op de Apple TV

Ook Apple Music ondersteunt Siri. Vraag om een zomerse afspeellijst en je krijgt hem. Roep een artiest op en je hoort hem.

6. Een app zoeken in de App Store

Siri op de Apple TV

Wil je een app downloaden, dan hoef je die helemaal niet te zoeken in de App Store. Siri heeft hem zo voor je gevonden. Wil je een geïnstalleerde app openen? Ook dat kan Siri.

7. Afspeelbediening

Siri op de Apple TV

Tijdens het afspelen van een film, is Siri de snelste manier om door je film te navigeren. ‘Speel af vanaf het begin’, ‘Spoel twintig minuten terug’, ‘Ga een kwartier vooruit’, ‘Schakel Engelse ondertiteling in’ – handiger kan niet.

8. Meer context bij een film

Siri op de Apple TV

Zit je in een leuke film en ben je benieuwd wie de acteur is, wie hem heeft geregisseerd of van wanneer de film is? Vraag Siri om een beetje context en hij zal die bieden. Je kunt direct op zoek naar meer films met of van diegene.

9. Ik verstond je niet

Siri op de Apple TV

Kijk je zonder ondertiteling (bijvoorbeeld een Nederlandse film), maar verstond je niet wat iemand zei? Vraag Siri “Wat zei hij/zij” en er wordt tien seconden teruggespoeld en de ondertiteling wordt kortstondig ingeschakeld.

Meer van dit soort workshos lezen? En snel een overzicht krijgen van alles wat Apple presenteerde tijdens de keynote? Je leest het in iCreate 81. Deze uitgave ligt nu in de winkels en is te bestellen in onze webshop.

iCreate 81

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar