Terug naar 9 handige tips voor Safari (Mac)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

9 handige tips voor Safari (Mac)

Door Laura Grootaarts18 mei 2016 17:363 min. leestijd0

Zoals we gewend zijn van Apple, bevat ook Safari allerlei functies die zorgen voor een fijne en intuïtieve gebruikerservaring. Je start de webbrowser en daar ga je, zonder na te hoeven denken over wat je moet doen. Toch zijn er als je iets verder kijkt enkele functies die wat minder voor de hand liggen, maar die het surfen nog net even fijner maken. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld waarmee je wellicht nog niet eerder kennis hebt gemaakt.

Deze tips zijn afkomstig uit iCreate 78.

1. Toon het volledige adres

Safari geheimen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de adres- en zoekbalk zie je standaard alleen het eerste gedeelte van een webadres. Open de voorkeuren met Cmd+, ga naar het tabblad Geavanceerd en vink ‘Toon volledig websiteadres’ aan.

2. Zet het geluid uit

Safari geheimen

Er staan 21 tabbladen open en uit één daarvan galmt opeens knalharde muziek. Gelukkig kun je al het geluid van Safari in één keer dimmen met het luidsprekertje in de adres- en zoekbalk.

3. Verwijder de geschiedenis

Safari geheimen

Je wilt de sites die je bezocht hebt verwijderen uit de geschiedenis – maar álles weggooien is te drastisch. Via ‘Geschiedenis>Wis geschiedenis’ wis je de gegevens van bijvoorbeeld het afgelopen uur.

4. Maak snel een favoriet aan

Safari geheimen

Vind je een website erg interessant en wil je hem in de toekomst vaker bezoeken? Klik op de adresbalk en sleep de url naar de lijst met favorieten eronder. Dan vind je hem daar altijd terug.

5. Pin je favoriete sites

Safari geheimen

Websites waar je altijd supersnel bij wilt kunnen, zet je vast in de browser. Klik op een tabblad, sleep het naar links en laat het daar los. Handig voor bijvoorbeeld webmail of Facebook.

6. Deel een toffe website

Safari geheimen

Wil je een site aan anderen laten zien? Klik rechtsboven op de Deel-knop (het vierkantje met het pijltje) en je krijgt allerlei opties om de site te delen: mail, Twitter, Facebook en nog veel meer.

7. Zet een website in het Dock

Safari geheimen

Klik in de adresbalk op de url en sleep hem naar het Dock, in het gedeelte naast de prullenbak. Hij verschijnt daar in de vorm van een wereldbol. Voortaan benader je deze website vanuit het Dock.

8. Toon de statusbalk

Safari geheimen

Als je met je muiscursor boven een link zweeft, dan kan het fijn zijn om te zien naar welke website die link je brengt. Ga naar ‘Weergave>Toon statusbalk’ en je ziet die info voortaan links onderin.

9. Op de kaart

Safari geheimen

Selecteer een adres en Ctrl-klik erop voor een plattegrond van de omgeving. Klik je onder in het kader op de optie ‘Route’, dan presenteert de app Kaarten je direct een routebeschrijving.

Deze tips voor Safari zijn afkomstig uit iCreate 78. Op zoek naar nog meer handige Apple-tips en trucs? Koop het magazine dan nu in in onze webshop.

iCreate 78

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar