Terug naar Draai je iPhone en ontdek deze 7 verborgen functies
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Draai je iPhone en ontdek deze 7 verborgen functies

Door Laura Grootaarts12 maart 2016 18:113 min. leestijd0

Over het algemeen houd je je iPhone rechtop, in portretmodus. Maar wist je dat sommige apps extra functies krijgen als je je telefoon een kwartslag draait en je ze bekijkt in landschapsmodus? Wij noemen hieronder 6 verborgen functies, maar met een beetje zoeken vind je er nog meer.

1. Calculator

Calculator

Houd je deze app in landschapsmodus, dan krijg je plotseling een veel uitgebreidere variant van de rekenmachine te zien. Sinus, cosinus, tangens … Deze wetenschappelijke calculator bevat alle functies waar je op de middelbare school zo’n hekel aan had.

Pre-order de iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Pre-order de iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

2. Kalender

Kalender

Een handig overzicht in je agenda, zodat je in één oogopslag laat zien wat je de komende dagen allemaal te wachten staat? Kantel je iPhone en je krijgt een helder weekoverzicht te zien.

3. Aandelen

Aandelen

Vind je de grafiek onder in de app Aandelen wat aan de priegelige kant? Als je de telefoon horizontaal houdt, krijg je er een grotere versie van te zien.

De iPhone 6(s) Plus heeft nog wat meer extra functies in landschapsmodus dan oudere iPhones. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende mogelijkheden:

4. Klok

Wereldklok: kaart met tijdzones

Je kunt de wereldklok zien als een wereldkaart met daarop de tijdzones. Hiervoor open je de wereldklok-tab en draai je het toestel in landschapsmodus. Je ziet meteen ook een mini-weerbericht van de verschillende locaties.

5. Toetsenbord

Toetsenbord

Ook het toetsenbord wordt uitgebreider als je je iPhone kantelt. Dat is iets overzichtelijker, typt makkelijker en voegt bovendien wat extra knoppen toe. Zo zie je links een knop om je laatste acties ongedaan te maken. Met de pijltjes rechts kun je door je tekst bewegen.

6. Safari

Safari

Heb je talloze tabbladen geopend in Safari en ben je het overzicht kwijt? Deze overzichtelijke weergave van de geopende tabbladen helpt je om weer wat orde in de chaos te scheppen.

7. Splitview

splitscreen

Diverse apps tonen in landschapsmodus meerdere panelen met informatie naast elkaar. Je ziet bijvoorbeeld niet alleen je complete inbox, maar ook die ene mail die je geopend hebt. Of al je notities met daarnaast de notitie die je aan het bewerken bent. Andere apps waarmee dit mogelijk is zijn onder meer Herinneringen, Berichten en Contacten.

Draait het scherm niet mee?

Dan heb je waarschijnlijk het rotatieslot geactiveerd. Kijk maar eens boven in het scherm van je iPhone,  links naast de batterij zie je dit symbool staan:Rotatie vergrendeld

Je moet het rotatieslot weer uitschakelen, zodat het scherm ook daadwerkelijk meedraait als je je telefoon kantelt. Veeg vanaf de onderkant van het scherm naar boven om het bedieningspaneel te openen en zorg ervoor dat het icoon met het slotje is uitgegrijsd.

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar