Terug naar Een spoedcursus Foto's in 6 stappen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Een spoedcursus Foto's in 6 stappen

Door Terry Stooker9 januari 2017 11:522 min. leestijd0

Foto’s is een overzichtelijk fotoboek. Als je er goed gebruik van maakt in ieder geval. Haal met deze spoedcursus meer uit Apple’s fotobeheerder.

Spoedcursus Foto's

1. Foto’s toevoegen

iPhone- en iPad-foto’s verschijnen met iCloud-fotobibliotheek automatisch in Foto’s. Andere foto’s en video’s sleep je gemakkelijk naar de bibliotheek om ze toe te voegen aan Foto’s. Een andere manier is via ‘Archief>Importeer’. Foto’s zet ze automatisch in volgorde van aanmaak en scant naar personen (zie punt 4).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Zoomen

Met deze balk zoom je in of uit op de voorbeeldweergave van je fotoverzameling. Maak de afbeeldingen zo groot als je wilt, zodat je ze niet per se een voor een hoeft te bekijken.

3. Op datum

Al je foto’s en video’s worden gesorteerd op datum weergegeven als je hier ‘Foto’s’ kiest. Bij Aandenkens vind je automatisch gegenereerde samenvattingen van leuke momenten, vakanties of dagjes uit.

4. Albums

Je kunt je bibliotheek weergeven op verschillende categorieën. Met ‘Alle foto’s’ toon je logischerwijs alle foto’s, druk je op Favorieten dan zie je alleen de foto’s die je een hartje hebt gegeven. Daarnaast sorteer je onder andere op plaatsen, video’s of panorama’s. Personen is een handige en leuke optie: Foto’s scant automatisch naar gezichten en bundelt zo alle foto’s van een bepaald persoon. Het enige wat jij hoeft te doen is de foto’s te controleren en deze persoon een naam te geven. Zo vind je dus gemakkelijk een foto van iemand terug.

5. Enkele weergave

Dubbelklikken op een foto zorgt ervoor dat deze groot wordt weergegeven. Vervolgens blader je met de pijltjestoetsen door alle afbeeldingen. Door op het hartje te drukken geef je de foto een favorietenstatus. Via de knop met de schuifjes open je de editor om foto’s te bewerken.

6. Album maken

Het loslaten van de mappenstructuur betekent niet dat je foto’s van bepaalde gelegenheden niet meer kunt bundelen. Maak bijvoorbeeld een album met alle foto’s van een vakantie. Selecteer hiervoor de betreffende kiekjes, klik op de plus en kies voor ‘Album’. Geeft het een naam en het verschijnt onder Albums in de zijbalk. Via het plusje kun je tevens slimme albums maken, foto’s afdrukken of een fysiek fotoboek bestellen.

Meer tips, reviews en workshops? Haal dan de nieuwe iCreate!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »

Praat mee!

avatar