Terug naar 5 nuttige nieuwe functies van Notities op de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5 nuttige nieuwe functies van Notities op de Mac

Door Daan Jeuken21 november 2015 12:112 min. leestijd0

Notities voor El Capitan is geheel vernieuwd en werkt nu naadloos samen met de gelijknamige app op je iPhone of iPad. Het programma is een complete verzamelbak geworden voor al je ideeën, reminders en inspiratie. Notities

1. Checklist

Net als in iOS kun je afvinklijstjes toevoegen en de punten erin afvinken. Je voegt ze toe met de knop met het vinkje bovenin. Zowel op de Mac als op de iPad en iPhone kun je de bolletjes afvinken door erop te klikken.

2. Bijlagen toevoegen

Je kunt in Notities in El Capitan allerlei bijlagen toevoegen. Foto’s, pdf’s, video’s, audiobestanden, weblinks, Kaarten-locaties en zelfs Pages-, Numbers- en Keynote-documenten sleep je vanuit de programma’s zo in je Notities: klik bijvoorbeeld op de adresbalk in Safari, sleep het adres naar Notities en het wordt in zo’n net vierkantje in je notitie opgenomen. Je kunt in alle programma’s ook de Deel-knop gebruiken om gegevens in notities te zetten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3. Bijlagen geordend

Omdat Notities nu enorm uitnodigt om rijk aangeklede notities te maken, zul je veel meer bijlages toevoegen dan voorheen. Daarom heeft het programma nu ook een bijlagenoverzicht. Druk op deze knop en je ziet alle foto’s, video’s, tekeningen, kaarten, websites, audiobestanden en documenten die in al je notities voorkomen, netjes gesorteerd op het type bestand.

4. Schetsen bekijken op je Mac

De Notities synchroniseren uiteraard met iCloud, zodat je op al je apparaten je notities kunt bekijken en beheren. De tekeningen kun je uitsluitend op de iPhone en iPad maken, op de Mac kun je ze alleen bekijken.

5. Mappen aanmaken voor notities

De kans is groot dat je Notities in El Capitan veel vaker gaat gebruiken – een programma als Evernote is bijna overbodig geworden. Om met al die nieuwe notities nog een beetje overzicht te behouden, kun je ze verzamelen in mappen. Via deze knop voeg je mappen toe, sleep de notities er simpelweg in om ze in map te zetten.

In iCreate 72 vind je nog veel meer handige tips voor het vernieuwde besturingssysteem El Capitan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »

Praat mee!

avatar