Terug naar 5 makkelijke tips voor Mail op iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5 makkelijke tips voor Mail op iPhone en iPad

Door Laura Grootaarts26 februari 2016 16:002 min. leestijd0

Mail is ongetwijfeld een van de apps die een vast plekje hebben veroverd op het dock van je iPhone of iPad. Hoewel je de app dus vaak genoeg gebruikt, zitten er ongetwijfeld nog wat trucjes in die je niet kent. Wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

1. Snel toegang tot je concepten

 

Mail: tips

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Alle mails waar je al een beginnetje aan gemaakt hebt, vind je terug in de postbus Concepten. Maar wist je dat er een veel snellere manier is om al je concepten in te zien? Tik op het icoontje waarmee je gewoonlijk een nieuwe mail aanmaakt, en houd je vinger even op het scherm. Dan verschijnt er een lijst met daarin alle mails die in de map concepten staan.

2. Minimaliseer een mail

Mail: tips

Als je een mail aan het schrijven bent, wil je soms tussendoor even een andere mail raadplegen. Het is niet nodig om de mail waarin je bezig bent dan in zijn geheel af te sluiten. Veeg het bericht waaraan je werkt vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden. De titelbalk met daarin de naam van de mail, belandt onder in het scherm en je kunt door je postbussen navigeren. Tik op de titelbalk als je weer verder wilt typen.

3. Verander de veegbewegingen

Mail: tips

Veeg van links naar rechts of van rechts naar links over een mail om meerdere opties tevoorschijn te toveren. Zo kun je bijvoorbeeld een mail markeren als gelezen. Je kunt de veegbewegingen naar wens aanpassen via de app Instellingen, onder ‘Mail, Contacten en Agenda>Veegopties’.

4. Langere preview van je mail

Mail: tips

In je postvak zie je standaard de eerste regels van je mail, maar dat is vaak nét te weinig. Je kunt de preview verlengen tot vijf regels via ‘‘Mail, Contacten en Agenda>Voorvertoning’. Wil je juist dat de inhoud van een mail helemaal niet zichtbaar is in je mailbox? Dat kan ook. Vink hier dan ‘Geen’ aan.

5. Laat de mail van je favorieten extra opvallen

Mail: tips

Tussen de eindeloze stroom aan nieuwsbrieven, actiemails en andere spam-achtige rotzooi vallen de echt belangrijke mailtjes niet meer op. Wil je de mail van bepaalde verzenders zeker niet missen? Voeg deze persoon toe als VIP. Tik bij je postbussen achter het i’tje op VIP en geef aan wie je favorieten zijn. Op hetzelfde scherm kun je via VIP-meldingen aangeven wat voor soort bericht je wilt ontvangen als een VIP je mailt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar