Terug naar 5 Google Maps-functies die je nog niet kent
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5 Google Maps-functies die je nog niet kent

Door Laura Grootaarts29 oktober 2015 16:473 min. leestijd0

Enkele jaren terug was Google Maps de standaard navigatie-app op de iPhone. Het was een van die vaste apps die je niet van je telefoon kon verwijderen. Vervolgens kwam Apple met zijn eigen Kaarten-app en werd Google Maps genadeloos uit iOS gebonjourd. Toch gebruiken veel mensen nog steeds Google Maps: het is vaak de eerste app die ze downloaden in de App Store. En terecht, want je kunt alle kanten op met Google Maps.

Google Maps update

1. Stuur een locatie van je Mac naar je iPhone

Open eerst de Google Maps-app op je iPhone en ga naar ‘Instellingen>Meldingen’. Zet het schuifje achter ‘Verzonden uit desktop-Maps’ om. Voortaan kun je locaties uit de webversie van Google Maps doorsturen naar je iPhone. Klik hiervoor linksboven in het menu op ‘Naar apparaat verzenden’ en selecteer je iPhone.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

2. Street View

Alvast de straat bekijken waar je straks een belangrijke afspraak hebt? Het kan met Street View. Zoek de locatie via de app op de iPhone, tik wat langer op het scherm en er wordt een markering geplaatst. Linksonder zie je een kleine foto van de betreffende straat. Tik hierop en je kunt een virtuele wandeling maken door de omgeving. Apple Kaarten heeft Flyover en de funfactor hiervan is even groot, maar Street View is net even nuttiger in het dagelijks leven.

3. In- en uitzoomen met een schuifbeweging

In- en uitzoomen op je iPhone doe je gewoonlijk met twee vingers, maar in de Google Maps-app heb je maar één vinger nodig. Tik twee keer op de kaart en houd bij de tweede tik je vinger op het scherm van je iPhone. Veeg naar beneden om in te zoomen en naar boven om uit te zoomen.

4. Mag ik even binnenkijken?

Google geeft je met Street View de mogelijkheid om een kijkje te nemen in allerlei straten tot aan de andere kant van de wereld. Maar bij sommige gebouwen kun je ook naar binnen gluren. Bijvoorbeeld bij de Amsterdam Arena en TivoliVredenburg. Tip: geniet van het uitzicht vanaf de Nijmeegse Stevenskerk!

5. Sla je woon- en werkadres op

Tik op de drie liggende streepjes boven in de app en kies ‘Mijn plaatsen’. Nu kun je je thuis en je werkadres instellen. Heb je de adressen eenmaal ingesteld? Dan zijn ze voortaan op te roepen door in het zoekvenster ‘thuis’ of ‘werk’ in te toetsen. Dat scheelt in het vervolg een hoop getyp.

Meer weten over de beste diensten van Google?

Naast Google Maps heeft Google nog veel meer diensten die sterk lijken op de diensten van Apple. (Of andersom, dat laten we even in het midden.)

  • Google Foto’s (iCloud-fotobibliotheek)
  • Drive (iCloud Drive)
  • Play Music (Apple Music)
  • Chrome (Safari)
  • Inbox (Mail)

Wil je meer weten over deze Google-diensten? Lees dan iCreate 72. Deze ligt nu in de winkels en is te bestellen via onze webshop.

Cover iCreate 72

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar