Terug naar 3 toffe DuckDuckGo-functies waar Google jaloers op mag zijn
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

3 toffe DuckDuckGo-functies waar Google jaloers op mag zijn

Door Sven Lamers15 maart 2016 16:152 min. leestijd0

Waarschijnlijk denk je dat privacy het beste argument is om DuckDuckGo te gebruiken, maar hiermee geef je de zoekmachine niet de aandacht die hij verdient. DuckDuckGo heeft een aantal handigheidjes die Google niet heeft. Wij noemen er hier drie.

1. Bangs

DuckDuckGo bangs

Een unieke functie van DuckDuckGo zijn de zogeheten ‘!bangs’. Om te kijken wat die doen, zoek je naar iets op DuckDuckGo, maar voeg je voor de verandering !g toe aan het einde van je zoekopdracht. Verrassing: het aanhangsel !g laat je automatisch op Google zoeken voor een second opinion. Of op Wikipedia (!w) of YouTube (!yt). Voor een overzicht van alle te gebruiken ‘!bangs’ ga je naar duckduckgo.com en schrijf je in het zoekveld een ‘!’. Dankzij deze functie is DuckDuckGo de ultieme zoekmachine voor alles!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Instant Answers

Vaak krijg je meteen een antwoord als je op iets zoekt. Zoek bijvoorbeeld naar ‘Papegaaiduiker’ en je krijgt alvast het Wikipedia-artikel te zien. ‘Papegaaiduiker images’ levert direct afbeeldingen. Stel je DuckDuckGo een vraag, dan levert dit vaak direct antwoord op. Bekijk maar eens de lijst met de honderden vragen die je kunt stellen.

3. Je eigen smaak

Ben je uitgekeken op de primaire kleurtjes van Google? Bij DuckDuckGo kun je vrijwel alles aan je wensen aanpassen, te beginnen bij de kleur van de balk bovenin tot het gedrag van je browser bij het openen van de resultaten. Je vindt deze allemaal via het menu met de drie streepjes rechtsboven op DuckDuckGo.com.

Wat kan DuckDuckGo nog meer?

Nieuwsgierig geworden naar wat DuckDuckGo zoal te bieden heeft? Lees dan ook de workshop over deze zoekmachine in iCreate 76.

icreate 76

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar