Terug naar 3 handige cloud-apps voor Mac en iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

3 handige cloud-apps voor Mac en iPhone

Door Laura Grootaarts18 augustus 2016 10:512 min. leestijd2

Externe harde schijven en usb-stickjes zijn ouderwets, tegenwoordig sla je je bestanden op in de cloud. Een van de voordelen daarvan is dat je bestanden op een centrale plek staan en je ze vanaf verschillende apparaten kunt benaderen. Dit is onze top 3 van cloud-apps voor Mac en iOS.

1. iCloud Drive

cloud

iCloud is, zoals de kleine i al doet vermoeden, een service speciaal voor Apple-gebruikers. De meeste Apple-gebruikers kennen het vooral doordat het al je apparaten zo handig met elkaar verbindt. Je contactgegevens, foto’s, agenda en e-mail worden automatisch gesynchroniseerd. Maar met iCloud Drive heb je ook een perfecte cloud-schijf om je bestanden op te bewaren. Kost een externe harde schijf van 1TB je zomaar € 200, bij iCloud Drive kost hij een tientje per maand. Maar voor 3 euro heb je al 200 GB – daar kunnen aardig wat bestanden op. Hoe je de iCloud Drive-app op je iPhone krijgt, lees je in deze iTip.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Dropbox
dropbox

Een uitstekende externe dienst om documenten, foto’s en video’s op te slaan is Dropbox. Bij Dropbox krijg je 2 GB gratis opslag; dat is minder dan de 5 GB bij Apple, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die vaak ook door andere iCloudonderdelen al opgesnoept worden. De prijs voor een terabyte is nagenoeg hetzelfde. Het grote voordeel van Dropbox ten opzichte van iCloud is de mogelijkheid om met meerdere mensen samen te werken aan bestanden en projecten; zodra je een bestand toevoegt of wijzigt, zien de anderen dit direct.

3. Stack

Stack

Een wat minder bekende mogelijkheid om je externe data op te slaan, is Stack – exclusief voor onze Nederlandse lezers. De belangrijkste reden om deze dienst te gebruiken? Waar Dropbox 2 GB en iCloud 5 GB gratis voor je bewaart, kost het bij Stack tot 1000 GB geen cent. Het is dus ideaal om je hele mediabibliotheek met  lms en foto’s te archiveren. Ook bij Stack is delen met familie, collega’s of vrienden een mogelijkheid, al werkt het wat minder soepel dan bij Dropbox.

Meer van dit soort tips lezen? iCreate 80 ligt nu in de winkels en is verkrijgbaar in onze webshop.

iCreate 80

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Stack in België niet verkrijgbaar! Als je het Nederlandse hockey-team verslaat krijg je zo’n boycot ?)

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ik heb het er even bij vermeld! Stack is eigenlijk een uithangbord van TransIP, een Nederlands hostingbedrijf. In plaats van te adverteren gebruiken ze deze dienst als reclame. Ik vermoed geen banden met de hockeywereld ?