Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Super Bowl 2016 kijken (zonder illegale stream)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Super Bowl 2016


Lees verder na de advertentie

De The Denver Broncos en de Carolina Panthers zijn er helemaal klaar voor: de finale van de Amerikaanse Super Bowl. Het is de vijftigste keer dat dit evenement plaatsvindt, dus het zal ongetwijfeld uitbundiger zijn dan ooit tevoren. Het wordt nu al de ‘Golden Super Bowl’ genoemd. De wedstrijd begint vannacht, om 00.30 uur Nederlandse tijd.

Super Bowl 2016

Misschien ben je helemaal lijp van American Football en kijk je puur en alleen al om meteen te weten wie er dit jaar met de hoofdprijs vandoor gaat. Maar er zijn nog wel andere redenen om voor de buis gekluisterd te zitten. Het bandje dat de pauze van de Super Bowl vol gaat zingen, is best aardig: Coldplay beklimt het podium van het Levi’s Stadium in Santa Clara, naar verluid samen met Beyoncé. Lady Gaga zingt het Amerikaanse volkslied.

En dan zijn er ook nog de commercials tijdens de finale, die zijn misschien wel boeiender dan het spel zelf. Er zijn dit jaar 41 bedrijven die adverteren tijdens de Super Bowl. Daarvoor moeten ze behoorlijk diep in de buidel tasten, want een halve minuut zendtijd kost minimaal 5 miljoen dollar. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de productiekosten van het reclamfilmpje zelf, dat zijn soms halve speelfilmpjes. Maar goed, daarmee bereiken ze dan in één klap een 100 miljoen-koppig publiek.

Super Bowl 2016 kijken

Je hoeft dit jaar niet op zoek naar een brakke illegale stream: kruip maar gewoon voor de tv. Er is één Nederlandse zender die de Super Bowl vannacht live uitzendt, en dat is FOX. Dat kanaal zit bij de meeste mensen in het basispakket. Om 23.00 kun je je met popcorn op de bank nestelen voor de voorbeschouwing, en om 0.30 uur klinkt het startsein. De NFL Super Bowl 2016 wordt op deze zender voorzien van Nederlands commentaar.


kooptip

Heb je een abonnement op Fox Sports International? Dan kun je de wedstrijd volgen met Amerikaans commentaar op Fox Sports 2. Een andere zender waarop je de Super Bowl live kunt zien, is BBC Two.

App van je tv-aanbieder

Bij zo ongeveer alle digitale tv-abonnementen is het mogelijk om te kijken via een app op je iPad of iPhone. Bijvoorbeeld via KPN iTV Online, de app Horizon Go en Telfort TV Online. Heb je een andere tv-aanbieder, kijk dan in de App Store of op de website van je aanbieder wat er allemaal mogelijk is voor wat betreft mobiel televisiekijken.